Tüm dünyada adeta hayat durdu.

Korana virüsü tüm ülkeleri esir aldı.

Ölümcül virüs insanları “Bıldırcın” gibi düşürüp hayattan koparıyor.

İnsanlık çaresiz.

Virüs dışarıda pusuda.

En güvenli liman evimiz..

En gelişmiş modern teknolojik silahlarla masumlara ölüm yağdıran küresel güçler kara kara düşünüyor, Korana virüsüne çare arıyor.

İlimi-bilimi tavan yapan gelişmiş ülkeler bu virüsün ilacını henüz bulmuş değil.

Bulunan tek teselli  “TANI KİTİ”

En azından Korana olup olmadığını bu KİT sayesinde15 dakikada öğreniyorsun.

Yaşadığımız kent Zonguldak’ta da endişeli gelişmelerin olduğu bilgisi geliyor. Korana Virüsü olup olmadığını 15 dakikada meydana çıkartan  “Tanı kiti”nin AK Parti Milletvekili Polat Türkmen GELDİ müjdesini verdi. KOAH başta olmak üzere birçok solunum yolu hastalıklarının yoğun olduğu Zonguldak’a bu tanı kiti hastalığı 15 dakikada ortaya çıkartarak tedbir anlamında çok büyük avantaj sağlıyor.

Dünya genelinde her gün yüzlerce hatta binlerce insan ölümcül virüs sebebiyle hayatını kaybetmeye devam ediyor. Dünya sonu belirsiz bir çalkantı içerisinde bu illete çare arıyor, ama henüz net bir ilaç bulunmuş değil.  Çin’den gelen bir ilaçla önlem alınmak isteniyor. Ülkemizde de bu konuda çok ciddi çalışmalar var. Sağlık Bakanlığımız gerçekten gece-gündüz olağanüstü çaba sarf ediyor. Ülkemiz diğer Avrupa ülkelerine oranla aldığı başarılı önlemlerle virüsü daha fazla yayılmamak için mükemmel bir çaba ortaya koyuyor.

Bizde çok sık ifade edilen şöyle bir söz vardır.

Hani derler ya “Kelin ilacı olsa başına sürermiş.”

Henüz kimse bu ilacı bulamadı ve başına süremedi. İnsanlık dört gözle bu ilacın bulunmasını bekliyor. İnşallah bu ilacı bizim ülkemizin bilim insanları bulur da dünya rahat eder.

Bu bir sınavdır. Bizler bu ağır sınavları görmüş bir millet olarak Rabbimize her daim dua ederiz.

Ve deriz ki,

“Kun fe yekûn.”

Bize Allah yeter. Ol der ve oluverir.

Fırtınalı denizdeki gemide insanlar bir o yana bir bu yana savrulup duruyor, gemi battı batacak. Elbet bu virüsün ilacı er-geç bulunacak. Sonunda insanlık ve bilim galip gelecek. Ama bu kâbusu insanlığın başına musallat eden küresel güçler kaybedecek. Bu bela öyle bir bela ki, Allah tüm insanlığı bu beladan hayırlısıyla kurtarsın.

Devrim Dural’dan Kömürspor’a destek sözü! Devrim Dural’dan Kömürspor’a destek sözü!

Zonguldak’ta meslek hastalıkları riskine çok fazla, KOAH gibi solunum yolu hastalıklarının yaygın olduğunu, bundan dolayı da yeterli sayıda solunum cihazlarının da bölge hastanelerinde bir an önce tedarik edilmesi hastalığın ne boyutta olduğu konusunda bilgi verecek.

Bilgi kirlilikleri ve endişe olmaması adına, diğer yandan sosyal alışkanlıklarından vazgeçmeyenler sokaklara çıkmasın ve evde kalmaya devam etsin. Virüs evde değil sokaktadır. Gerçekten önemli olan bu açıklamalar karşısında gerekli olan tedbirlerin alınacağı hepimizin beklentisidir. Kalın sağlıcakla…