Zonguldak’ta 2017 senesinde vefat eden Yusuf F.’nin  mirasçılarına 6 sene sonra huzur evi tarafından icra gönderildi.

Zonguldak’ta akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Huzur evinde kalmış olan Yusuf F 2017’nin ocak ayında vefat etti. Vefatının ardından aradan geçen 6 senenin sonunda Yusuf F’nin mirasçılarına Zonguldak İcra dairesi tarafından borç muhtırası gönderildi. Evlerine gelen muhtırayı gören yakınları büyük bir şok yaşadı. Elif P., Fatih F., Hakan F., Hasan F., Hatice F., İsmail F., Necla U., Neşe H., Nuriye F., Sultan F., Şenol F.’ye olmak üzere toplam 11 kişiye ayrı ayrı gönderilen muhtıra kağıdını eline alan yakınları olaya üzülürken diğer taraftan da tepki gösterdi.  Zonguldak İcra dairesinin gönderdiği borç muhtırasında merhum Yusuf  F’nin kaldığı oda numarasına kadar belirtilirken toplamda 4 bin 227 TL borç çıkartıldı. Çıkartılan borçta bu zamana kadar olan faiz ve masraflar hariç tutularak miktar belirtilmedi.

Başkan Dökmeci; "Bunu yapanlar yataklarında rahat rahat uymasınlar!" Başkan Dökmeci; "Bunu yapanlar yataklarında rahat rahat uymasınlar!"

“6 SENE SONRA GELEN İCRA KAFALARDA SORU İŞARETİ YARATTI”

Öte yandan aradan geçen 6 senelik zaman diliminde mirasçı olan 11 kişiye Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hiçbir şekilde ulaşılıp durumun anlatılmaması tepki çekti. Ayrıca icra kağıdının ‘muhtıra’ şeklinde yazı olmasını hoş bulmayan yakınları avukatları aracılığı ile yaşanan durumdan şikayetçi olacağı öğrenildi.