- Maddi sıkıntılar nedeniyle beklenen atılımı bir türlü yapamamanın ötesinde tuvalet kağıdı, tıbbi malzeme ve ilaç gibi araç gereçleri de alamaz duruma gelen Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi yerleşkesindeki en büyük kara delik yakıt...

 

- Doğalgaz gelmediği için Dökme doğalgaz (yani lpg) kullanılan Bülent Ecevit Üniversitesinde doğalgazın 3 katı ödeme yapılıyor. Yıllık toplam 1300 ton Dökme doğalgaz (yani lpg) yakılan BEÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi ile Dekanlıkta, yıllık toplam 5.2 milyon lira ödeme yapılıyor.

Zonguldak halk otobüsünde "taciz" iddaiası! Zonguldak halk otobüsünde "taciz" iddaiası!

 

- Doğalgaz, dökme doğalgazdan 3'de 1 oranında daha ucuz olurken, her yıl yakıt parası olarak fazladan 3.5 milyon lira harcanıyor. Son 3 yılda ortalama 800 tonu Hastane, 500 tonu dekanlık olmak üzere 1.300 ton harcandığı öğrenilen BEÜ Hastane ve Dekanlığının 3 yıllık toplam israfı 10,5 milyon lirayı geçiyor. 

 

- Yakıt parası olarak fazladan ödenen yıllık 3,5, toplam 3 yıllık 10,5 milyon lira  ziyan olmayıp hastanenin kasasında kalsaydı hem devlet zarar etmeyecek hem de BEÜ Hastanesi rahatlayacaktı. Akmercan'ın BEÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesinin bulunduğu Esenköy'e doğalgaz getirmesi durumunda bölgedeki birçok işyeri ve konut ta rahat bir nefes alacak. 

 

 

https://www.imzagazetesi.com.tr/haber-zonguldak-beu-de-dogalgaz-yok-israf-var-7373.html