Kastamonu da açılması 8 senedir gündemden düşmeyen, icralık olmuş, üzerinde çok şeyler konuşulup yazılan ve adeta yılan hikâyesine dönen Özel Uğurlu Royal Hastanesi binası ve arazisi birkaç gün içerisinde Kastamonu İcra müdürlüğünce satışa çıkarılacak.

Zamanında sağlık alanında hiç bir özel sektöre böyle bir imkân sunulmaz iken Hazineden çok uygun 5 milyon lira gibi bir rakamla alındığı söylenen? ve imarda sağlık alanı olarak belirlenen 40 dönüm arazinin 14 dönümlük bir kıs rant getirici bir imar değişikliği yapılarak bir başkasına satılmış.

 

Kalan arazinin bir kısmına hastane binası yapılarak, bir kısmının da tekrar yasal olmadığı söylenen bir imar değişikliği ile eczane ve konut yapılacak şekilde eczacılara satılarak büyük bir rant sağlandığı konuşuluyor. Hastane binası önünde ise büyük bir bölüm otopark ve ek sağlık hizmetleri için ayrılan boş bir alan kalmış vaziyette.

Mesele işin bundan sonrasında başlıyor, bu güne gelinceye kadar eczane için iş yeri alanlar mağdur, kefiller mağdur, mülkünü ipotek verenler mağdur, çalışanlar ve başka birçok alacaklı mağdur olmuş.   

Yapılacak ihale işlemi sonrası mağduriyetlerinin azda olsa giderilmesini bekleyenlerde var icra satışının gerçekleşmesi durumunda kıymet takdirinin süresinin geçmiş olacağını iddia ederek mağdur olacağını konuşanlar varmış.

Ünü şehir dışını aştı! Turizme büyük katkı sunuyor Ünü şehir dışını aştı! Turizme büyük katkı sunuyor

Şimdi piyasada ve halk arasında şunlar sorulup konuşuluyor, icradan yapılacak satış sonrasında bu arazi ve bina Kastamonu kamuoyunun büyük kısmının beklediği gibi Sağlık alanı olarak kalıp Hastane alıcılar tarafından hizmete açılacak mı, yoksa söylentiler de olduğu gibi alıcılar bu binayı yıkıp ileride imar değişikliği ile farklı bir rant sağlayacak mı, alıcılar hastaneyi açacağız fakat maliyet kurtarmıyor burada bir imar değişikliği yapalım otopark ve ileride farklı bir sağlık hizmeti sunarız diye ayrılan alan konut işyeri ve eczaneler açalım diyecekler mi, aynı proje üzerinde bu kaçıncı rant planı olacak, demek ki bu proje için on dönüm yetiyormuş diye konuşuluyor.

Adalet için de, hak için de, doğru olmasa da, arazide bir imar değişikliği yapılacaksa bunun ihale öncesi açıklanması ihaleye gireceklerin durumunu ve niyetleri de ortaya çıkaracağı gibi ihaleye katılım oranını da yükseltir. Şu anda bina, konum ve değer olarak şehrin çok iyi bir yerinde olan bu kıymetli arazinin ihale sonrası ortaya çıkacak durumu, ya dua ya, ya da bedduaya sebep olacaktır.

Covid 19 virüsü anlayanlara çok şey söylüyor. Özel Uğurlu’nun başlangıcından bu güne konu ile alakalı olan kim varsa, şapkası olan şapkasını, takkesi olan takkesini önlerine koyup, yetim hakkını, kul hakkını ve ahreti göz önüne getirsinler.

Umuyorum ki ihale neticesinde Kastamonu kamuoyunun beklediği Özel Uğurlu Hastanesi açılacak mı, açılmayacak mı sorusu ile ilgililerin ve mağdurların durumlarını konu alan sorular da, müspet veya menfi olarak cevabını bulacaktır. 

 

https://www.imzagazetesi.com.tr/yazar-ugurlu-hastanesi-acIlacak-mI-422.html