Türkiye bu günlerde 31 Mart’ta yapılacak olan Belediye başkanlığı seçimlerine kilitlendi. Aynı heyecan Zonguldak’ta da yaşanıyor.

Bilindiği üzere CHP 6 Ocak’ta yaptığı ön seçimde 7 aday adayının arasından Tahsin Erdem 700 oy alarak Belediye Başkanı adayı oldu.

Oldu ancak hala da tartışmalar bitmiyor.

Önder Alkan’ın mutlu günü Önder Alkan’ın mutlu günü

Harun Akın’ın daha önce yapılan tüm yoklamalarda birinci çıkması ve ön seçimde 60 oy farkıyla kaybetmesi sonucunun Ankara Genel merkeze taşınmasına rağmen Genel Merkezin aldığı son karara göre de Tahsin Erdem’in Başkan adayı olduğu resmen açıklandı. Hayırlı olsun diyelim.

Şimdi gelelim Zonguldak’ta üç STK Başkanı bir araya gelince ne konuşulur diye sorulacak olunursa elbette Zonguldak’ta heyecanı tavan yapan yerel seçimler konuşulur.

Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) Başkanı ve İmza Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni şahsım Mustafa Emen, Zonguldak Köyleri Dayanışma Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Yaman ve Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma, Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu “seçimlerde kim kazanır, kim kaybeder, adayın seçmenler üzerinde etkisi” gibi fikir alışverişinden çıkan sonuca göre suya sabuna dokunmadan dedik ki, “Zonguldak hizmete aç bir şehir. Kim kazanacaksa hayırlısı olsun ve Zonguldak kazansın” diyerek nokta koyduk.

Haber-Yorum: Mustafa Emen.