61 milyon 441 bini aşkın seçmenin oy kullanacağı seçimlere, 34 siyasi parti katılacak. Seçimde 206 binden fazla sandık kurulacak ve seçmenler tüm oy pusulalarını tek zarfa koyacak.

Yerel Seçimlerde Neler Olacak?

Yarın yapılacak yerel seçimde, 34 siyasi parti ve bağımsız adaylar yarışacak. 30 büyükşehir, 51 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtar belirlenecek. Seçim takviminde sona gelindi ve bugün saat 18.00'de seçim propaganda süreci sona erecek. Seçim yasakları ise yarın saat 23.59'da sona erecek.

Oy Verme İşlemi ve Detayları

Yüksek Seçim Kurulu, seçim saatlerini mevsim şartlarına göre belirledi. Doğudaki 32 ilde oy verme işlemi bir saat öne çekildi. Bu illerde oy verme işlemi saat 07.00'de başlayacak ve 16.00'da sona erecek. Diğer illerde ise oy verme saatleri 08.00 ile 17.00 arasında olacak. Seçmenler, oy kullanacakları yer ve sandık bilgilerini YSK'nin internet sitesinden, e-Devlet kapısından veya YSK'nin mobil uygulamasından kontrol edebilecekler.

Partilerin Sıralaması ve Detaylar

Seçim pusulalarında yer alacak parti sıralaması da belli oldu. AK Parti 1. sırada yer alırken, MHP ise 30. sırada yer alacak. Seçmenler tüm oy pusulalarını tek zarfa koyacaklar ve oy verme işlemi başlayacak.

Yurt Dışındaki Seçmenlerin Durumu

Yurt dışında yaşayan seçmenler de oy kullanabilecekler. Ancak, yerel seçimlerde yurt dışındaki seçmenler oy kullanamayacaklar. Yurt içinde ise seçmenler büyükşehir belediye başkanlığı, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık için oy verecekler.

Ödemeler Ziraat Mobil uygulaması ile yapılacak! Ödemeler Ziraat Mobil uygulaması ile yapılacak!

Yarın gerçekleşecek olan yerel seçimlerde Türkiye'nin geleceği için önemli bir adım atılacak ve halkın tercihleri belirlenecek.

HABER MERKEZİ

Gündem Haberleri