Dünyanın birçok ülkesine ihracatı yapılan Türk İHA ve SİHA’ları bu sefer Japon basının gündeminde. Japonya merkezli Nikkei, "İstanbul'da yapılan insansız hava araçları asimetrik savaşta değerli olduğunu kanıtladı" dedi.

Türk SİHA’ları ve İHA’ları dünya basınında dikkatleri çekiyor. Birçok ülkenin ardından şimdi de Japon basını Türk dronlarını mercek altına aldı.

Ülkenin önde gelen gazetelerinden Nikkei, habere "Türk dron üreticisi Baykar, küresel nüfuzunu genişletmeyi hedefliyor" manşeti attı.

Gazete, "İstanbul'da yapılan insansız hava araçları asimetrik savaşta değerli olduğunu kanıtladı" dedi.

Japon gazetesi, şirketin Ukrayna savaşı sırasında dünyanın tartışmasız en ünlü silahlı insansız hava aracı üreticisi haline geldiğini yazdı.

Motorin, benzin, otogaz fiyatları değişti! Biri indi, ikisi bindi! Motorin, benzin, otogaz fiyatları değişti! Biri indi, ikisi bindi!

Gazete 'TB2, savaş alanını kasıp kavurdu ve tank üstüne tank imha ederek Rusya'nın Kiev'e yürüyüşünü durdurmada çok önemliydi. Daha önce insansız hava araçları, Azerbaycan, Libya ve Suriye'yi içeren savaşların sonuçlarını değiştirmeye yardımcı oldu.' değerlendirmesinde bulundu.

Baykar'ın ofisini ziyaret eden Japon gazete, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve teknoloji lideri Selçuk Bayraktar ile de görüştü. Haberde Bayraktar'ın "Takipçi olmanıza gerek yok. Lider olabilirsiniz. Sadece bakım veya satış yapmanıza gerek yok. Kendi markalarınızı oluşturabilirsiniz. Kendi tasarımlarınızı oluşturabilirsiniz. Uçak yapabilirsiniz. Uzay aracı yapabilirsiniz." sözlerine yer verildi.

Şirketin sıradaki hedefini yazan Nikkei, 'Baykar, insansız savaş uçağı Kızılelma'nın eninde sonunda süpersonik olmasını umuyor' dedi.