Türkiye Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç İsrail'in, Filistin'e uyguladığı bu zulme sessiz kalmadı. İsrail'in Başbakan'ı Benjamin Netanyahu'ya şu sözlerle seslendi:

"H.E. Benjamin Netanyahu
Başbakan
Kudüs
İsrail

Sayın Başbakan,

Yaklaşık iki aya yakın süredir, Gazze bölgesinde Filistin halkına yönelik olarak devam edegelen saldırılar ve Hamas ile çatışmalar hakkında Türk ve dünya kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla Gazze’de çok sayıda gazeteci görev yapmaktadır. 

Muhtarlara zor karar! Kamu mu muhtarlık mı? Muhtarlara zor karar! Kamu mu muhtarlık mı?

Bildiğiniz üzere, gazeteciliğin evrensel kurallar içinde icra edilebilmesi ve gazetecilerin her ne şart altında olursa olsun yaşamlarının korunabilmesi asıldır.

Dünyaya bölgedeki
gelişmeleri aktarabilmek, yaşananlara tanıklık edebilmek amacıyla, üzerlerinde ''press'' bantları olduğu halde görev yapan çeşitli ülkelerden olay yerine gelmiş olan gazetecilerin korunmadığı gibi, İsrail güçleri tarafından hedef alındıkları, sert müdahalelerle görevlerini yapmalarının engellendiği, kameraların kırıldığı, kendilerine doğrudan silah doğrultulduğu, hatta yaşamlarına kast edildiği görüntülerle sabittir.

Tüm dünyanın gözü önünde İsrail güçlerinin masum halkı, kadınları, çocukları, hasta ve yaşlıları  hedef aldıkları görülmektedir.

Bu arada, kabul edilemez nitelikte  insanlık dışı olaylara tanıklık eden gazetecilerin çalışmaları engellenirken, 7 ekim tarihinden buyana 60’ın üstünde gazetecinin de hedef alınarak öldürüldüğü  bilgisinin tarafınıza rapor edildiğini öğreniyoruz.

Türkiye Basın Konseyi olarak, savaş alanında, sahada çalışan gazetecilerin can güvenliklerinin sağlanmasını talep ediyoruz.

Savaşa başlarken, ''0rtadoğu'yu değiştireceğiz'' diyerek girişilen tüm dünyanın ibretle izlediği Gazze savaşında, çağın tanıklığını yapmakla görevli olan gazetecilerin, ölümü bekleyen çocukların, yaşlıların, kadınların çaresizlik içindeki dramını tüm dünyaya taşımaları beklenirken, onlarca gazetecinin katledilmiş olması tarihin kara sayfalarına geçmiştir.

Türkiye devletinin kurucusu, kurucu liderimiz ATATÜRK'ün çizdiği yolda ilerleyen ülkenin gazetecileri olarak biz de MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN vaz ettiği, “Yurtta barış, dünyada barış'' mottosu ile, “Savaşa hayır'' diyoruz. Bölgede barışın sağlanmasını ve insanlık adına yaşanan büyük dramın sonlandırılmasını diliyoruz ve dünya gazetecilerinin can güvenliklerinin sağlanmasını, masum halkla birlikte gazetecilerin de daha fazla öldürülmemelerini hem meslek, hem de insanlık adına acilen  bekliyoruz..

Türkiye Basın Konseyi
Pınar Türenç
Başkan"