Zonguldak - İstanbul yolunda bulunan, Kozlu ilçesini su baskınlarına karşı korumak ile ışıklara takılmadan transit geçişi sağlamak ve Kozlu ilçesi trafiğini rahatlatmak için yapılan Kozlu köprülü kavşakta trafiğin sıkışması üzerine ilk projenin neden değiştirildiği sorgulanmaya başlanırken kimin suçlu olduğu merak ediliyordu.

 

İMZA Gazetesi, tartışmalı geçen ve restleşmeyle biten yıllar önceki toplantının detaylarına ulaştı... Zamanın Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz ile zamanın Kaymakamı Ahmet Karakaya'nın ilk projenin değiştirilmesi ısrarına rağmen Karayolları 15. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi'nin ilk projenin yapılması için direndiği toplantı restleşmeyle bitmiş... 

 

Karayolları 15. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi'nin "Ben yaparım siz de seyredersiniz" dediği öğrenilen ilk proje Kozlu eski Belediye Başkanı Kerim Yılmaz'ın siyasilere baskı yapmasıyla değiştirildiği öğrenildi. 

 

Karayolları 15. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi ile Kozlu eski Belediye Başkanı Kerim Yılmaz'ın arasındaki tartışmaya müdahil olan Ak Parti'nin zamanın Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır'ın ilk projeye sahip çıkmak yerine, "İlçenin belediye başkanı talepleri daha iyi bilir" diyerek Kerim Yılmaz'ı desteklediği belirtildi. 

 

İplerin koptuğu toplantıda, Kozlu eski Belediye Başkanı Kerim Yılmaz'ın Kozlu esnafının talebi doğrultusunda, Kozlu Kaymakamı Ahmat Karakaya'nın ise yeni yapılan Kaymakam binasının manzarasının bozulacağı düşüncesiyle karşı geldiklerini ifade ettikleri belirtildi. 

Kozlu'da silahla tehdit ve işyeri kurşunlama olayına karışan şahıs yakalandı... Kozlu'da silahla tehdit ve işyeri kurşunlama olayına karışan şahıs yakalandı...

Öte yandan mevcut yapılan proje ile ilk proje arasında yarı yarıya fark olduğu öğrenilirken trafiğin çalışmaların tamamen bitmesinin ardından biraz daha rahatlayacağı ifade edildi. 

 

Değişmeseydi böyle olacaktı:

" width="560">

 

Tamamen bitince böyle olacak:

 

" width="560">