Enerji Bakanlığı tarafından Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK)’ya alınacak 2 bin işçi alımının Ağustos ayının ilk haftasında başlayacağı açıklanmıştı.

İş Kur üzerinden ilana çıkılacak alımlarla ilgili şuanda yazışmaların daha tamamlanmadığı öğrenildi. 

Edinilen bilgiye göre işçi alımı yazışmalarının bu hafta yetişmeyeceği yazışmaların önümüzde ki haftaya kadar tamamlanarak ilana çıkacağı öğrenildi. 

Herkesin gözü kulağı orada

Zonguldak Merkez ve İlçelerde yüzlerce kişi Türkiye Taşkömürü Kurumuna alınacak 2 bin işçi alımına başvurabilecek için beklemeye geçti. Vatandaşlar biran önce ilanın çıkılmasının ardından başvuru yaparak şansını deneyecek.

Kura çekilecek

Erdemli belediyecilikte bir söz daha tutuldu! Erdemli belediyecilikte bir söz daha tutuldu!

Öte yandan başvuruların tamamlanmasının ardından ise noter huzurunda kura çekilerek Türkiye Taşkömürü Kurumuna girecek 2 bin işçi belli olacak. Ardından TTK’ya girmeye hak kazanan kişiler açıklanarak bölgelerine yerleştirilerek çalışmaya başlayacak. 

Alo 170 ve E- devlet

Türkiye Taşkömürü Kurumuna alınacak 2 bin işçi için vatandaşlar başvurularını Alo 170 ve E-devlet üzerinden yapılacak. İki seçenekten başvurusunu yapamayan vatandaşlar ise yine İş Kur’a gelerek başvurusunu yapabilecek. Yapılacak bu uygulamayla kurum önünde sıra beklenmemiş olacak.