Türkiye Taşkömürü Kurumu, 2 bin çi alımı için gerçekleştirdiği kura çekimi sonucunda Zonguldak, Bartın ve Karabük'te iş başı yapacak adayların müesseselerini ve işe başlama tarihlerini dün yayımladığı liste ile duyurmuştu.

MADENCİ ADAYLARI TTK'YA TEPKİLİ

Yayımlanan duyuruda yapılan bir hata, işçi adayları arasında tepkiye neden oldu.

TTK, resmi internet sitesinde sağlık ve güvenlik soruşturmaları tamamlanan 1114 işçinin hangi müessese de çalışacağı ve işe başlama tarihi olarak 15 Ocak 2024 tarihini vermişti. Ancak, yapılan duyuruda bir hata olduğu belirlenerek işçilerin işe başlama tarihi olarak belirtilen 15 Ocak'ın aslında başvuru tarihi olduğu açıklandı. Düzeltme duyurusunda, "08.01.2024 tarihinde yayımlanan 2000 gruplu pano ayak üretim işçisi alımı arşiv araştırması tamamlanan ve sağlık raporu sonucu çalışır olanların 1. Etap İşe Başvuru Duyurusu’nda ‘Başvuru Tarihi’ yerine sehven ‘işe başlama tarihi’ yazılmış olduğundan söz konusu ilan yeniden düzenlenerek yayımlanmıştır" ifadelerine yer verildi.

Sarı alanda yoğunluk! Sarı alanda yoğunluk!

Böylece 15 Ocak'ın işçilerin başvuru tarihi olduğu, işe başlama tarihi olmadığı açıklandı. Yapılan düzeltmeyle adaylar doğru bilgilendirilecek.

HABER MERKEZİ