100 Maden İşçisi Karabük'te Elektronik Kura ile Belirlendi

Karabük'te Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda yer altı 'pano-ayak üretim çisi' olarak istihdam edilecek 100 kişi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 Nisan tarihinde Karadeniz gazının devreye alındığı törende verdiği müjdenin ardından gerçekleştirilen bir kura çekim töreni ile belirlendi.

KARDEMİR'de ayrılık yaşandı! KARDEMİR'de ayrılık yaşandı!

Yüksek Katılımlı Kura Çekimi Karabük'te Gerçekleşti

Yenişehir Merkez Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kura çekimi törenine Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, AK Parti milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, belediye başkanları, kaymakamlar ve il protokolü ile birçok vatandaş katıldı.

Maden İşçileri İçin Güvenlik ve İş Sağlığı Vurgusu

Kura çekimi töreninde yapılan konuşmalarda, maden işçiliğinin zorlu ve riskli bir meslek olduğu vurgulandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, iş sağlığı ve güvenliği kurallarına sıkı sıkıya uyulması gerektiğini belirterek, devletin, işverenlerin ve sendikaların bu konuda destek sağladığını ifade etti. Aynı zamanda, maden işçilerinin enkaz altında yüzlerce insanı kurtardığı deprem zamanlarına da dikkat çekti.

Yerli Kömür Kaynakları ve Bölge İstihdamı İçin Destek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Türkiye'nin yerli kömür kaynaklarını rasyonel bir şekilde tedarik ederek ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Bu çerçevede, demir-çelik sektörünün ihtiyaçlarını karşılayarak dışa bağımlılığı azaltmayı ve bölge insanının istihdamını artırmayı amaçladıklarını açıkladı. Ayrıca, İsrail'in Filistin'deki katliamına da tepki göstererek zulmü kınadı.