"TTK'ya işçi alımında ortalığı karıştıracak iddiaya yalanlama..." başlıklı İmza Gazetesi'nde yayımladığımız TTK içerikli 

TTK’ya yapılacak olan 2 bin işçi alımında ortalığı karıştıracak iddia ortaya atılmıştı. Dilden dile yayılan iddia kesin bir dille yalanlanmıştı. 

Kentin göbeğinde büyük rezillik! Kentin göbeğinde büyük rezillik!

" AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan, “ Hemşehrilerimiz başvuru sürecinde görecekler ki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma şartı var. TTK’ya işçi alımları, 09/08/2009 tarihli 27314 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Kamu Kurum ve Kuruluşları’na yapılacak işçi alımlarındaki usul ve esaslar hakkındaki yönetmelik ile gerçekleştirilmektedir. Bu yönetmelik uyarınca 2009 yılından bu yana yapılan alımların usul ve esasları bellidir. Geçmiş alımlara baktığımızda yabancı uyruklu kişilerin TTK’da iş başı yapmadığı zaten açıkça görülmektedir." AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan'ın TTK işçi alımı ile ilgili yaptığı bu açıklamaya TTK için yapılacak alımla ilgi yaşa takılan vatandaşlardan tepki geldi. 

YAŞ SINIRINA TEPKİ!

"TTK'ya işçi alımında ortalığı karıştıracak iddiaya yalanlama..." adlı yazımıza TTK başvurlarını bekleyen vatandaşlardan:

"Bizim sucumuz nedirde 33den gün almimis olmuyo 18 yasindaki gencler calismiyo bunu bildiginiz halde"

"Yalan 1 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı demek sadece bu ülkede doğan mı yoksa mülteci olarak gelip oy diye vatandaşlık veremek mi önce buna açıklık getirin ki sonra da bu vatandaş doğma ile sonradan olma farkını anlatın"

"Aylardır oyaladınız alım yapmak için 1 haftadan 1 aydan 32 yaşından gün alıp başvuru yapamayacak olanlar var onların günahına girdiniz bu yaş sınırı olmadı çok kişinin günahına girdiniz o kadar insan başvuruyu yapmayı bekledi 1 gün için bile maalesef başvuru yapamayacak insan çok bunların vebali ile nasıl yaşayacaksınız bakalım kendi adamlarınız girer artık madene" şeklinde tepki yorumları geldi.