" width="560">

- Tios-Tieion akropolisinde bulunan Roma Dönemi tapınağının podyum tacı kendi yerine yerleştirildi. Tapınağın taş bloklarından 2.si büyük bir itina ile yerleştirilirken kazı ekibi büyük bir heyecan yaşadı. 

 

- Ayda 80 bin lira civarında sadece personel gideri bulunan kazı ekibine bu sene bakanlıktan 50, vallikten 150 olmak üzere 200 bin lira civarında ödenek ayrılırken ödenek azlığından bu sene 2,5 ay çalışabildi.

 

- Filyos Antik kentin en görkemli yerinde bulunan milattan sonra ikinci yüzyılda inşa edilmiş Tios Akropolü'nde bulunan Roma tapınağının restorasyon çalışmalarını başlatılırken 100 bin lira civarında ödenek ayarlanması durumunda bu sene sonuna kadar büyük bölümünün ortaya çıkartılabileceği öğrenildi. 

 

- Yılda bu haliyle bile 250 bin turist gelen Filyos Antik kentinde ışıklandırmanın, bayrak direğinin bile olmaması, valilik ve belediyenin bu tür ihtiyaçlara destek vermemesi nedeniyle terihi eserin tanıtımı da gerektiği gibi yapılamıyor. 

 

Tios Akropolü'nde bulunan Roma tapınağının restorasyon çalışmalarını başlatıldı. 

Tapınak milattan sonra ikinci yüzyılda inşa edilmiş. Fiyos Antik Kent'in en görkemli yerinde bulunuyor. 

Ödemek sağlandığı takdirde yıl sonuna kadar bir bölümünün ortaya çıkarılması hedefleniyor. Yıl sonuna kadar gerekli ödeneğin en az 100 bin lira olduğu öğrenildi. 

Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem mahalle incelemelerinde... Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem mahalle incelemelerinde...