Azerbaycan, Ermenistan'ın emperyal güçleri olaya dahil ederek Karabağ bölgesinden ve Azerbaycan'dan taviz koparmaya çalışan Egemen bir devlet olan Azerbaycan'a bağlı Karabağ'da Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapmaları gibi bir ülke içinde kendi statükolarını ve defacto durumları oluşturmalarına ve kışkırtıcı tavırlarına karşı harekete geçti. 

Ermeni Güçleri son zamanlarda Karabağ'da mayınlama, hendek kazma, sabatoj ve Azerbaycan ordusuna karşı sık sık saldırılar düzenliyordu. 

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da anayasal yapıyı yeniden tesis etmek amacıyla antiterör operasyonu başlatıldığını duyurdu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan işgali altındaki Karabağ’a operasyon başlatıldığını bildirdi.

Azerbaycan hava sahası Ermenistan’a kapatıldı.

Maaşları 40 Bin Liradan Başlıyor, İşte Aranan Şartlar! Maaşları 40 Bin Liradan Başlıyor, İşte Aranan Şartlar!

Bakanlıktan operasyona dair, "Siviller ve altyapı tesisleri hedef alınmıyor, yalnızca meşru askeri hedefler yok ediliyor" açıklaması yapıldı. 

Azerbaycan Karayolları Devlet Dairesi, bugün yerel saatle 03.45 sıralarında Ahmedbeyli-Füzuli-Şuşa karayolunda çalışma yürüten karayolları devlet dairesine ait bir aracın geçişi sırasında tanksavar mayının infilak etmesi sonucu 2 kurum çalışanının hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Bu olayın ardından olay yerine giden polis aracının geçişi sırasında mayın patladı.

Patlama sonucu 4 polisin hayatını kaybettiği belirtildi.