Kandilli Beldesi'nde, 150 metrelik tepeden sahildeki madene 130 yılı aşkın süre işçi ve malzeme nakli gerçekleştiren ve 6 yıldır atıl durumda olan raylı sistemle TTK'ya ait eski binaların turizme kazandırılması için çalışma başlatılmıştı.

Kozlu sahilinde taciz! Ekipler harekete geçti Kozlu sahilinde taciz! Ekipler harekete geçti

 Dönemin o zamanki Zonguldak valisi olan Erdoğan Bektaş "Zaman içerisinde çıkarılan kömür, maden daha içeriye ve daha alt kotlara indiği, başka mekanizmalarla taşındığı için buralar kullanılmaz olmuş. Kullanımdan çıktıkça da Karadeniz’in güçlü dalgaları buraları yavaş yavaş tahrip ediyor ama burada bir tarih, bir endüstriyel miras yatıyor." Uygulayabileceğimiz pratiklikte, ayakları yere basan bir proje arıyoruz. Bulursak inşallah buradaki endüstriyel mirası, 100-150 yıllık insan izlerini misafirlerimize, ziyaretçilerimize izletmek istiyoruz"  Kandilli Beldesi'nde, 150 metrelik tepeden sahildeki madene 130 yılı aşkın süre işçi ve malzeme nakli gerçekleştiren ve 6 yıldır atıl durumda olan raylı sistemle Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) ait eski binaların turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı." şeklinde açıklama yapmıştı. 

Dönemin Zonguldak valisi Erdoğan Bektaş ve beraberindekiler Kandilli Varagel'ini bölgede bizzat incelemişti. Turizme kazandırılacak olan varagel hala restore edilmedi. 2019'dan beri restore edilmesi beklenen varagel için henüz bir çalışma yapılıp yapılmayacağı bilinmiyor. Kandilli Varagel'ini zaman yava yavaş silmeye başladı.