31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde AK Partili rakibi Ömer Selim Alan’a karşı halkın teveccühüyle Belediye Başkanlığı seçimini kazanan Tahsin Erdem görevine başladı.

Seçimi kazanması münasebetiyle bu günlerde tebrik ziyaretlerini kabul eden Başkan Erdem’e Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) Yönetim Kurulu Başkanı olarak arkadaşlarımızla birlikte bizlerde kendisini ziyaret ederek tebrik ettik ve başarılar diledik.

Çok yoğun olmasını da dikkate alarak yaklaşık yarım saat bir görüşme imkânı bulduk ve şehrin sorunları hakkında birkaç sor sorduk. Aldığımız cevaplara bakıldığında gerçekten işinin çok zor olduğunu anladık ve “Tahsin Erdem ne yapacak?” ana başlığıyla görüşmeden çıkan sözlerine göre şu şekilde değerlendirmek istedim.

YAZININ DEVAMI MUSTAFA EMEN’İN KÖŞESİNDE…

Tahsin Erdem ne yapacak? Belediye Borç Batağında... Makale: Tahsin Erdem ne yapacak? Belediye Borç Batağında...

LAVUAR ALANINDA YİNE SIKINTI…. ŞİMDİ NE OLACAK? 

Zonguldak’ın kanayan yarası olan ve yıllardır bir türlü hayata geçirilemeyen Lavuar Alanında yine bir sıkıntının meydana gelmesi şok etkisi yarattı.

Uzun süredir yüklenici firma tarafından yapılan çalışmaların finansal sıkıntılar sebebiyle durma noktasına gelmesi ve son olarak da firmanın konkordato ilan etmesi “Bu proje yine askıya mı alındı?” sorularını gündeme getirdi.

İMZA Gazetesinin sürekli olarak gündeme taşıdığı ve projenin altında mutlaka 450-500 araç otoparklı olmasının şart olduğunu yetkililerin dikkatine sunması ve hatta projenin yeniden otopark olacak şekilde değerlendirmeye alınmasını kamuoyunun dikkatine sunuyordu. Gelinen noktada ise Zonguldak’ta Lavuar Alanı yapan yüklenici firma finansal açıdan yaşadığı sıkıntı nedeniyle konkordato ilan etmesi kafalarda soru işareti bıraktı.

Firmanın konkordato ilan etmesinin ardından çalışmaların durup durmayacağı merak ediliyor.

Zonguldak’ta şok olay! Yağmur altında çaresizce bulundular Zonguldak’ta şok olay! Yağmur altında çaresizce bulundular

Konkordato nedir?

Konkordato, borçlarını ödeyemeyecek durumda olan ve finansal dengesi bozulmuş olan firmaların borçlarını yeniden yapılandırması ve böylece toparlanma imkanına sahip olmaları için ilan edilir. Firma alacaklıları ile borçlarını tekrar yapılandırır.

19.04.2024 Images 1