AMAN BAZI SİYASİLER DE DUYMASIN!
BU PROJENİN YAPILMASININ ZOR OLDUĞUNU İSPAT EDİP DURDURALIM DERLER DİYE KORKUYORUZ ARTIK....

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ) Mühendislik Fakültesi,Makine, Elektrik-Elektronik ve Malzeme Mühendisliği öğrencilerinden oluşan Grizu-263 Uzay Takımı, tasarladıkları 5x5x5 santimetre boyutlarındaki "cep uyduyu" 2020 yılının ikinci yarısında uzaya göndermeyi hedefliyor.
Rektör Prof.Dr. Mustafa Çufalı, Grizu 263 Uzay Takımı'nın bir kaç yıldır dünya çapında bir çok başarıya imza attığını söyledi. Takım Kaptanı Çağla Aytaç Çufalı, "Fırlatması Yeni Zelanda'da olacak.Şu anda üretim aşamasını tamamlamak üzereyiz.Test ve deneme aşamalarına geçeceğiz." dedi.
Projeye İSTANBUL Teknik Ünüversitesi (İTÜ) Uzay Sistemleri Test Laboratuvarının yanı sıra Türkiye Amatör Uydu Teknolojileri Derneği ile TU DELFT ÜNİVERSİTE'sininde teknik destek verdiği öğrenildi.

Bölgemizdeki üniversitemizden ve öğrencilerinden bu denli müjdeli haberler alırken,

Acılık’da yumruklar konuştu! Acılık’da yumruklar konuştu!


Bölgemizin Milletvekillerinden, Belediye Başkanlarından ve Siyasi partilerimizin il ve ilçe teşkilatlarından bölgemiz için güzel ve müjdeli haberler beklemek hakkımız değil midir ?

Biz siyasilerimizden bölgemizin dertlerine derman olacak haberleri beklerken, binbir zorluklarla açılmış olan Zonguldak Havaalanının "Uzatılıp Genletilmesinin üzerindeki engellerin" elbirliği ile aşıldığının müjdesini beklerken, mesuliyet taşıyanların ve bölge milletvekillerinin, 
havaalanının uzatılıp-genişletilmesinin heyecanından ve derdinden uzak olmaları ve bunu zor bir icraat olarak görmeleri insanımızı çok ama çok üzdü.
Büyük hayalleri ve büyük hedefleri olamayanlardan elbetde büyük icraatler bekleyemeyiz.
Hayalleri olanların hayallerini takip etmeleri neticesinde,
Denizleri doldurarak havaalanları inşa eden devletimiz için,
Bölgemizdeki Zonguldak, Karabük ve Bartın illeri için hayati önemde ki bir havaalanının uzatma ve genişletme işinin çok basit bir icraat olduğu gerçeğine inanıyoruz.
Yeter ki denizleri doldurarak havaalanı yapan illerdeki Milletvekillerin, Belediye Başkanlarının ve Valilerin hayallerine sahiplendiğine benzer bölgemizin Siyasileri ve bürokratlarıda bu hizmete sahiplenmiş olsunlar.

O illerin siyasileri, 
illerinin refahı için hayaller kurmuşlar, projelerini bitirme yarışı içine girmişler.

Daha çok nasıl yatırımcı getirebiliriz ve mevcut yatırımcıların yatırımlarını nasıl arttırırız derdine düşmüşler.

Peki bizim Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, bürokratlarımız hangi yatırımlara ön ayak olmuşlar ?

Bölgemizdeki yatırımcıların hangi dertlerine derman olmuşlar?

Denizleri doldurarak yapılanların yanında çok basit kalacak havaalanının uzatılıp genişletilmesinin zor olduğunu mu isbat etme görevi almışlar ?

Mesela mevcut yatırımcılarımız ve gelmesini beklediğimiz yatırımcılar için hayati önemde ki alt yapı ve enerjiye kolay ulaşım için neler yapmışlar ?

Bölgemizin iftiharı olan EMKO'nun mevcut yatırımı, önümüzdeki günlerde ki KLİMA imalatı ile ilgili düşündüğü yatırımınında,
bölge ticaretine ve istihdamına büyük katkı vereceği çok açık belli iken,

Bölgemizin siyasilerinden ve Bürokratlarından bu yatırımların bölgemizde yapılması, hatta kalması için neler yapmışlar açıklamalarını ve halkımızında bu açıklamaların yakın takibinde olmasını bekleriz.

Aksi halde  Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsi ilgisi, gayretleri ve talimatı olmadan bölgemizde taş üstüne taş konacağına inancımız hiç ama hiç kalmayacak.