Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 11 Mayıs 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini açıklayarak gerekli evraklar Yüksek Seçim Kurulu [YSK]'ya sunulmuştu.

YSK Başkanı Ahmet Yener, oy birliğiyle alınan kararla; Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesinin geçerli olduğu ve bu süreçte Muharrem İnce’ye verilen oyların geçerli olması sonucuna varıldığını açıkladı.

Yener, YSK'da yapılan toplantıda; 6271 sayılı yasanın 11. maddesinin geçerli olduğunu, Muharrem İnce'ye verilen oyların geçerli oy olarak kabul edilmesi gerektiği sonucuna varıldığını söyledi.

ADAYLIKTAN ÇEKİLMESİ BİRİNCİ OYLAMADAN SONRA GEÇERLİ

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesinin birinci oylamadan sonra geçerli olduğuna oy birliğiyle karar verildiğini ve bu nedenle ilk turda verilen oyların geçerli olacağını açıkladı.

Arkadaş kurbanı oldu! Bu tuzağa düşmeyin... Arkadaş kurbanı oldu! Bu tuzağa düşmeyin...

14 Mayıs 2023'te yapılacak olan seçimlerin Türk demokrasisine ve Türk halkına hayırlar getirmesini de dileyen Yener, seçimle ilgili tüm tedbirlerin de alındığını kamuoyuyla paylaştı.