Zonguldak'ta Yaşanan Uzlaşma

Zonguldak'ta geçtiğimiz 14 Temmuz'da meydana gelen olayda, Hüseyin Şaşmaz ve S.K. adlı kadın arasında yaşanan tartışma basın önünde çözüme kavuştu. Olayın ardından başlatılan uzlaşma sürecinde taraflar, birbirlerinden ve toplumdan özür dileme kararı aldı.

Kapuz Caddesi'nde gerçekleşen olayın ardından Hüseyin Şaşmaz ve S.K. birbirlerinden şikayetçi oldu ve dosya uzlaştırma bürosuna sevk edildi. S.K.'nın avukatı Şerife Bektaş Maltaynman, müvekkilinden ve tüm kadınlardan özür dilemesi halinde uzlaşabileceklerini belirtti.

Şiddet Mağduru Kadından Alınan Özürle Kapandı! (2)

Hüseyin Şaşmaz, basın önünde yaptığı açıklamada, yaşanan olayın anlık bir tatsızlık olduğunu ve önemli bir durum olmadığını vurgulayarak, S.K.'ya ve tüm kadınlara özür diledi. Şaşmaz, "Giderim elini öperim benim ablam sonuçta. Yaptığım davranıştan dolayı, kendisinden ve tüm kadınlardan özür dilerim" ifadelerini kullandı.

S.K.'nın avukatı Bektaş Maltaynman ise uzlaşma teklifinin maddi yaptırım yerine örnek bir davranış sergileme amacını taşıdığını belirterek, şiddetin sadece bireyleri değil, bütün kadınları ilgilendiren bir konu olduğunu vurguladı. Avukat, uzlaşmanın toplum barışına katkı sağlayan önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Tarafların basın önünde özür dilemesinin ardından Uzlaştırma Bürosu'na gidilerek imzalar atıldı. Uzlaşma sürecinin tamamlanmasıyla birlikte dosya kapatılmış oldu. Uzlaştırmacı Nagihan Öztürk, tarafların barışmasıyla toplumda uzlaşma ve iletişim konusunda olumlu bir örnek teşkil ettiğini belirterek, taraflara teşekkür etti.

Filyos'ta BOTAŞ’a ait boru hatlarına saldırı! Jandarma nefes kesti... Filyos'ta BOTAŞ’a ait boru hatlarına saldırı! Jandarma nefes kesti...

HABER MERKZİ