Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ı gerek Zonguldak ve gerekse Kozlu halkı yüksek sesle sert konuşmasıyla tanır. Biz gazeteciler de öyle bildik tanıdık. Hele fıkralarını dinleyen gülmekten yerlere yatardı. Şimdilerde pek anlatmıyor.

Ömer Selim Alan’dan Cuma mesajı! Ömer Selim Alan’dan Cuma mesajı!

Kimileri bu tür konuşmalardan haz almazlar ve rahatsız olurlar ama ben şahsım olarak Ali Bektaş başkanın bu tür hararetli konuşmalarından büyük bir keyif aldığımı söyleyebilirim. Dili serttir ama kalbi yumuşaktır, benim görüşümdür tabi.  Başkalarının görüşü kendilerini bağlar. Kozlu’daki değişimin mimarıdır.

Eski Kozlu nere, şimdiki Kozlu nere…

Modern bir ilçe oldu Kozlu.

Bu değişimde Ali Bektaş’ın katkısını inkar etmek elbette haksızlıktır. Ben Kozlu’lu değilim ama Ali Başkanın Kozlu’ya aşık derecesi kadar bağlı olduğunu bilirim, bu yüzden ona “Deli Başkanım” derim hep. O beni, ben de onu severim. Koca yüreklidir. Hakkında yapılan dedikodular, eleştiriler kendini bağlar, elbette vereceği bir cevabı her zaman vardır.

Bu kadar övgüyü aldın sırtın da yere gelmez öyle değil mi deli başkanım. Fotoğrafı konuşturduğumda baksana o hararetli konuşmaya, el hareketlerine, ses dersen yıkıyor ortalığı. Eskiden futbolculuğunu da bilirim toplara çok iyi vururdu ama Tarzan yaşlandı şimdi de sesiyle ortalığı inletiyor. Hakkında yapılan eleştirilerine sen icraatlarında cevap ver. Konuştuğumuzda bana ne demiştin.

“Kozlu halkımın bana olan güveni ve desteği yeter. 1999 senesinde Kozlu’da ilk başkanlığa seçildim, şimdi yine buradayım.”

Daha ne olsun hayırlı işlerin olsun…

FOTOĞRAFLAR KONUŞURSA

HABER- MUSTAFA EMEN