Bir anda gelen istifa ettiğini duyan taraftarlar, tepki paylaşımlarına koşarken, basın mensupları da önce haberi girmek yerine kulüpten bilgi almaya çalıştı. Çünkü çiçeği burnunda Afacan'ın Kırmızı Lacivertlilerin başında henüz üçüncü günü bile dolmamıştı.

Serkan Afacan'ın çalkantılı kariyeri tartışmaya oldukça açık hatta direkt olarak çok tartışmalı. Zonguldak hariç gittiği hiçbir yerde dikiş tutturamayan 51 yaşındaki teknik direktör Serkan Afacan'ın bütün tepkilere rağmen takımın başına getirilmesi en başından büyük hataydı.

Afacan için kendisini riske atmadı diyenler de var, kulüple sorun yaşadı diyenler de. Bu ayrılık her şeyden önce zaten zor şartlar altında kümede kalma mücadelesi veren camia hakkında spekülasyonlara neden oldu.

Zonguldak Kömürspor: 29 Maç 1.24 Puan Ortalaması
Uşak Spor: 14 Maç 1.21 Puan Ortalaması
Menemen FK: 6 Maç 2.00 Puan Ortalaması
Altay SK: 3 Maç 0.00 Puan Ortalaması

Zonguldak'ta Serkan Afacanla aynı istatistikleri, hatta daha iyi istatistikleri yakalamış bir sürü teknik direktör varken kendisine gelen bu önemli fırsatı adeta elleriyle tepti. Çünkü normal şartlarda kariyeri bu kadar düşüşte olmasına rağmen Zonguldak Kömürspor gibi bir camiaya gelen her teknik direktör işine sıkı sarılır ki gelecek için bir adım atabilsin.  Bu kent Türkiye'de spor müsabakalarında seyirci ortalaması yüksek olan çok az şehirlerden bir tanesi. 

Serik Belediyespor maça çıkmama kararı aldı! Serik Belediyespor maça çıkmama kararı aldı!

En kötü şekilde ayrılan teknik direktör bile hiç olmazsa taraftara bir açıklama yapılması gerektiğini bilir. Hiçbir açıklama yapmadan istifa edip şehri terk etmek Afacan'ın bundan sonraki kariyerini nasıl etkileyecek? Bakıp göreceğiz.

AFACAN'IN İSTİFASI KÖMÜRSPOR'A YARAR
Yeni teknik direktör Barış Şeref, Zonguldak'ın içinden gelmiş hatta bugün olduğu gibi en zor günlerde takımın başına geçerek kümede tutmuş, yine kümede tutmak için elinden gelen her türlü mücadeleyi ortaya koyabilecek bir isim.

Yeni Mersin İdman Yurdu FK mücadelesinden sonra Kırmızı Lacivertlilerin tek güçlü rakibi Bucaspor. Ligin ikinci yarısında takıma katılan oyuncuların oyuna olan katkısı Vanspor FK maçında çok net bir şekilde görüldü. Talihsiz yenilen 2 gol 3 puandan etti.

Zonguldak Kömürspor, Barış Şeref yönetiminde oyununu geliştirip sezonu güzel bir noktada kapatacaktır.

Emre Sezer