“Amacımız işten atılan Ahmet Sevme arkadaşımızın işe geri iade edilmesidir” diyen sendika yöneticileri Desteklerinden ötürü Ereğli Metal Şube Başkanlığı'na, Genel Maden İş Sendikası'na ve Belediye iş Sendikasına teşekkür ederiz” dedi.

Whatsapp Image 2024 03 28 At 17.53.50

Türkiye Sağlık ve Sosyal ve Hizmet İşçileri Sendikası Ankara Şube Başkanı Olcay Dönmez tarafından yapılan açıklamada; “Sendikamız Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Sn. İrfan KALYONCU, Türk Metal Sendikasının Kıymetli Yöneticileri ve değerli işçi arkadaşlarım, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bizler Ülkemizin her alanında, savunma sanayiinde, madenlerde, fabrikalarda, sağlıkta ve daha birçok alanda hizmet üretenleriz. Ve bu ürettiğimiz hizmet ile milli savunmamızdan, enerjimize, eğitimden, güvenliğe ve tabi ki sağlığımızın korunmasına katkıda bulunuyoruz. Ülkemizi ve dünyayı derinden etkileyen Pandemi döneminde dahi bir gün bile olsa evlerinde oturamayan ve sürekli çalışan sağlık işçileri olarak istediğimiz tek şey alın terimizin karşılığını almaktır. İşte bunları bugün burada anlatıyor olmamız tesadüf değildir. Çünkü kurulduğu günden bugüne her gün büyüyen ECHOMAR HASTANESİ'nin sağlık işçileri, yüksek enflasyon, hayat pahalılığı ve zorlu çalışma şartlarına karşı hak mücadelesi için ANAYASAL haklarını kullandılar. Toplu sözleşme yaparak bir nebze olsa rahat bir nefes almak isteyen sağlık işçileri, PATRON tarafından sanki HASTANEYE ortak olacaklarmış korkusu ile baskı, zulüm ve işten çıkarma ile karşı karşıya kaldılar. Sözleşme yapma yetkimize de itirazda bulunarak süreci uzatma ve yıpratma yolunu seçen bu ZALİM PATRON, kurulduğu günden bugüne bu hastanede hizmet veren AHMET SEVME arkadaşımızın iş akdini asılsız iddialar ile feshetmiş, ekmeği ile oynamış ve kendisi hakkında suç duyurusunda bulunmuştur. İftiralar ile süslenmiş bu suç duyurusu tanık olarak gösterilen işçilerin verdikleri ifadeler ile sonuçsuz kalmıştır. Mücadelenin ve ZALİM karşısında eğilmemenin ne demek olduğunu bizlere bir kez daha gösteren AHMET KARDEŞİME huzurunuzda tüm işçiler adına teşekkür ediyorum.

Bununla da yetinmeyen bu ZALİM, baskılar sonucu işten çıkmak zorunda kalan bir arkadaşımızın Ereğli'de yaptığı iş başvurularına da engel olmaktan geri durmamıştır.

EY ZALİM; Hastanenin bir yerlerine sinerek, bizi dinlediğini biliyorum, kulaklarını iyi aç. AHMET SEVME işine dönene kadar, işçi arkadaşlarımız haklarına ve huzura kavuşana kadar, mücadeleye devam edeceğiz.

CHP’li belediyeler Ankara’da toplandı! CHP’li belediyeler Ankara’da toplandı!

Whatsapp Image 2024 03 28 At 17.54.14EN BÜYÜK CİHAD; ZALİMİN KARŞISINA ÇIKIP "SEN HAKSIZSIN" DEMEKTİR.
Bugünden itibaren biz de boş durmayacağız, artık yeter; ok yaydan çıktı, vakti geldik.

Erdemir Demir Çelik Fabrikasında çalışan emekçileri, Madenlerde çalışan cesur yürekleri ve bu zulüme sessiz kalmayacağına inandığım Ereğli halkını, AHMET SEVME işine dönene kadar, haklarımızı alana kadar ECHOMAR HASTANESİNİ boykota davet ediyorum. BAKALIM BİR ZALİMİN ZULMÜ MÜ KAZANACAK YOKSA İŞÇİLERİN BİRLİĞİ Mİ? YAŞASIN İŞÇİ DAYANIŞMASI...” denildi.