Temmuz ayında Çayköy'de meydana gelen sel felaketinde tahrip olan asfalt ve menfezlerin Bayburt İnşaat tarafından tamiri başlamış ancak yıllar önce Devlet Su İşleri tarafından asfalt yolun alt tarafındaki derenin iki tarafına da dere islahı yapılarak beton duvar yapılmıştı. Kara yolları tarafından asfalt ve menfezlerin tamiri için Bayburt İnşaat görevlendirilmişti. 

Selden sonra Bayburt İnşaat'a tekrar verilen alan tamir edilen menfezden akan suların dereye dökülmesi için derenin kenarındaki betonun kırılarak menfezin ucundaki boruların ucundan beton duvara oradan da dereye uzanması gerekiyor. Bu konuda Bayburt İnşaat'ın sorumlu mühendisi Murat isimli mühendis "Biz betonu kıramayız. Bu devlet su işlerinin sorumluluğunda, devlet su işlerinden yetkililerin buraya gelip onların nezaretinde dübel kırılarak menfez borularının ucu dereye verilmesi gerekiyor. " dedi. Daha önce de devlet su işleri yetkilileri de dere islahı yaparken asfalttaki menfezden akan suların nereye gideceğini hesap etmeden derenin kenarına beton duvar çekerek menfezden akan suların dereye akmasını engellemişti.

Zonguldak'ta kadın elleri temizliğe ilham veriyor... Zonguldak'ta kadın elleri temizliğe ilham veriyor...

Bitmeyen yol yapımına tepki gösteren sel bölgesindeki vatandaşlar "Şimdi Çagköyü halkı olarak menfeze konulan borulardan akacak suların dereye akmasını kim sağlayacaksa  devlet su işlerimi yapar kara yollarımı yapar hangisi  yapara yapsın köyümüz ve asvaltın selden kurtulsun." şeklinde açıklama yaptı.

Videoyu izlemek için tıklayınız.