Zonguldak’ın tam göbeğinde yer alan ve büyük bir alanı kaplayan Valilik binasının son günlerde yıkılması ve yerine yeni bir projeyle daha güzel ve modern bir Valilik binası yapılması konuşuluyor.

Bakıldığında gerçekten çok çirkin ve şehre yakışmayan bir görüntü içinde olan Valilik binasının böyle bir projeyle şehrin göbeğine konulması uzun zamandır eleştiriliyor. Zonguldak’ın önünü kapatan, kapattığı yetmezmiş gibi geniş bir alanı da işgal eden Valilik binasının bambaşka Zonguldak’a yakışır bir projeyle yenilenmesi tüm Zonguldak halkının isteği durumuna geldi.

Zonguldak’ta bir zamanlar Valilik yapan Erol Ayyıldız, basına yaptığı bir açıklamasında şöyle demişti. “Elimde imkân olsa ilk yapacağım iş Zonguldak’ın önünü tıkayan bu binayı yıkarım.”

Önemli bir açıklamaydı aradan yıllar geçti yine gündeme geldi. Fotoğrafı konuşturduğumuzda diyoruz ki!  Biraz zahmetli ve uzun sürecek olsa da Valilik binasının yerine yenisinin yapılması şehrin önünün de açılması adına yıkılması nasıl olur diye soruyoruz?

O hizmet artık verilmeyecek! O hizmet artık verilmeyecek!

Cevapların “İyi olur” dediğini duyar gibiyim.

Fotoğraflar konuşursa: Haber-Yorum Mustafa Emen