Bartın'ın Kozcağız beldesinde bulunan Şehit Piyade Er Tacet Aslantürk'ün mezarı, 64 yıl sonra düzenlenen dokunaklı bir askeri törenle yeni bir mezarlık alanına nakledildi. Bakioğlu köyündeki mezarlık, artan su seviyeleri nedeniyle yeni yapılan barajın suları altında kalma tehdidiyle karşı karşıya kaldığı için böylesi bir taşınma işlemi gerçekleştirildi.

Şehidin naaşı, Bartın Valisi Nurtaç Arslan'ın da aralarında bulunduğu askeri erkan ve şehit yakınlarının katıldığı duygusal bir törenle yeni mezarlık alanına nakledildi. Tören öncesinde, şehidin mezarı açılarak naaş, bir tabuta yerleştirildi. Türk bayrağına sarılı tabut, omuzlarda titizlikle taşındı ve şehit er Aslantürk, yeni köy mezarlığına defnedildi.

Bartınlı şoförün sürdüğü tırdan milyonluk altın ve lüks eşyalar çıktı! Bartınlı şoförün sürdüğü tırdan milyonluk altın ve lüks eşyalar çıktı!

Bu hareketli tören, şehidin mezarının yeni yerine taşınması anısına yapılan dualarla sona erdi. Şehit er Tacet Aslantürk, 1969 yılında vatanı için canını feda etti ve bu törenle hak ettiği saygı ve minnet duygularıyla anıldı.