Ertuğrul, bu kararın ardında yatan gerekçeleri sorgulayarak, ormanların yok edilmesine ve doğal dengeye zarar verilmesine yönelik endişelerini dile getirdi.

Eylem Ertuğrul'un açıklamasında; "19 Ocak'ta yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Zonguldak dahil 13 ilde bazı alanların orman vasfından çıkarılması kararı alındı. Orman Kanunu'nun ilgili maddeleri nedeniyle her yıl on binlerce hektar orman yok ediliyor. Bu orman alanları, günübirlik projeler için yok edilebilecek rezervler değildir. Zonguldak'ta sık sık yaşanan heyelan ve sel olayları, ormanların korunmasının ne kadar önemli olduğunu göstermektedir.

Zonguldaklı taraftar kaydetti! 100 db ulaştı Zonguldaklı taraftar kaydetti! 100 db ulaştı

Cumhurbaşkanı kararıyla bazı alanların orman sınırları dışına çıkarılması, doğal dengeyi bozma ve imar rantı endişelerimizi arttırmaktadır. Bugüne kadar orman vasfından çıkarılan arazilerin kaçının imara açıldığı konusunda şeffaf bir bilgi yoktur. Bir gecede alınan bu kararların gerekçelerini ve dayanaklarını bilmek istiyoruz."

Ertuğrul'un bu açıklamalarıyla birlikte, orman alanlarının korunması, doğal dengeye zarar verilmemesi ve kararların şeffaf bir şekilde açıklanması gerektiği vurgulanmaktadır. Bu konuda yapılan değişikliklerin çevresel etkileri ve uygulama sonuçları konusunda şeffaf bir bilgi paylaşımı talep edilmektedir.” dedi.