Bartın Valiliği tarafından Mahalli İdareler Seçimi öncesinde alınan kararla il merkezi ve beldelerdeki miting, toplanma, yürüyüş, dağılma alanları ile pankart ve afiş asılabilecek yerler belirlendi. Yapılan açıklamada, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince 2024 yılında düzenlenecek toplantı, gösteri ve yürüyüşlerin alanları ve afiş asma yerleri gözden geçirildiği belirtildi.

MİTİNG ALANLARI

 İl merkezindeki polis sorumluluk bölgesinde miting alanları, Cumhuriyet Meydanı ve Yalı Mevki Meydanı olarak belirlendi. Belediye Kapalı Otopark alanı da olumsuz hava şartlarında miting alanı olarak kullanılabilecek.

TOPLANMA ALANLARI İl merkezinde toplanma alanları olarak Kemer Meydanı ve Yukarı Çarşı Atatürk Anıtı belirlendi.

AFİŞ ASMA KURALLARI

Resmi binalar, okullar, hastaneler, sağlık ocakları, kamu lojmanları gibi kamu binaları ile ibadethaneler, köprü ve köprü ayakları, trafolar, elektrik direkleri ve panolarına afiş ve pankart asılamayacak. Ancak, belediyeye ait veya özel kişi ve kuruluşlarca işletilen sabit ilan ve reklam yerleri ile rızası alınan özel kişilere ait alanlara afiş ve pankart asılabilecek.

BELDE SPESİFİK ALANLAR

Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Düzce dikkat! Ölümcül sonuçlar getirebilir Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Düzce dikkat! Ölümcül sonuçlar getirebilir

Kozcağız'da toplanma ve miting alanı olarak Pazar yeri mevkii tespit edilirken, Hasankadı Beldesi'nde Cumhuriyet Meydanı miting ve toplanma alanı olarak belirlendi. Belirli bölgelerde billboardlara afiş yapıştırma izni de verildi.

Valilik, açıklamada belirtilen kurallar çerçevesinde toplantı, gösteri ve yürüyüşlerin düzenlenebileceği alanları ve afiş asma yerlerini duyurdu.

HABER MERKEZİ