" width="560">

Zonguldak'ta toplantı gerçekleştirildi... Zonguldak'ta toplantı gerçekleştirildi...

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’de sürdürülen bütçe görüşmelerinde Filyos Projesi’nin Tosyalı Holding’e satılması gündeme geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekilleri’nin bu yönde yaptığı eleştiriler Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı adeta çileden çıkardı. Çok sert bir ses tonu ile CHP’lilere cevap veren Bakan Varank, “Yatırım ve hizmet düşmanları” ifadelerini kullandı.

Teknoloji ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank meclis kürsüsünden yaptığı sert konuşmada, “Bu usulsüz bir işlemmiş gibi sanki birilerine iadesiz bir iş veriliyormuş gibi bir algı oluşturmaya çalıştılar. Zonguldak vekillerimiz burada. Süreci başından sonuna kadar biliyorlar. Bizim o bölgeye yatırımcı çekmek için verdiğimiz mücadeleye o bölge şahit. Şimdi ben Sanayi Bakanı olarak bu yatırım düşmanı zihniyeti meclisimizin kürsüsünden milletimize şikayet ediyorum. Kritik sektörlerden birinde üretim yapacak, cari açığımızı azaltacak, istihdam oluşturacak bir yatırıma yalanlarla, iftiralarla saldırmak itibar suikastından başka bir şey değildir” dedi.