Kurum, 11 firmanın anlaşarak fiyatları artırdığını tespit ederek, bu firmalara cezai işlem uyguladı.

FİRMA BİRLİKTEĞİNE CEZAİ İŞLEM

Rekabet Kurumu, et sektöründe faaliyet gösteren 11 firmanın bir araya gelerek fiyatları artırdığına dair delillere ulaştı. Bu kapsamda, firmalara caydırıcı nitelikte bir cezai işlem uygulandı.

PİYASADAKİ SİSTEMATİK FİYAT ARTIŞLARI

CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ'a göre, son bir ay içinde et fiyatlarında sistematik bir şekilde artış yaşanmaya başladı. Dana karkas et ocak ayında 280 lira iken, şubat ayında 315 liraya çıktı. Kuzu karkas eti de 300 liradan 350 liraya kadar yükseldi.

TEDARİKÇİLERDEN SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN FİYAT BELİRLEME 

Bazı tedarikçilerin sosyal medya ve mesajlaşma uygulamaları üzerinden fiyat belirlediği belirtiliyor. Bu tedarikçiler, "Karkas 250 lira bekleyin, kesmeyin. 290'a çıkacak, 290'ı bekliyorlar. Daha sonra bir yükseliş kesmeyin, kestirmeyin, bekleyin" şeklinde söylemlerle fiyatları yönlendirmeye çalışıyor.

"SİSTEM TÜRKİYE EKOMİSİNE YÖNLENDİRİYOR"

Rekor seviyede arttı! %8,8'lik büyüme kaydedildi Rekor seviyede arttı! %8,8'lik büyüme kaydedildi

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Yardımcısı Osman Yardımcı, fiyat artışlarının Türkiye ekonomisini olumsuz etkilediğini ifade etti. Cezai işlemlerin de vatandaşın maliyetini artırdığını belirten Yardımcı, "5 lira koyduğu zaman o ceza çıkıyor ve bunu da vatandaşın sırtından çıkıyor" dedi. Ayrıca, etin piyasadaki dengeleri bozduğunu ve sistemli bir şekilde yönlendirildiğini ifade etti.

Kaynak: CNN Türk

Ekonomi Haberleri