Kastamonu, Bartın, Karabük ve Zonguldak bölgesinde son yıllarda geçim kaynağı haline gelen kestane toplanmasına sınırlama getiriliyor.

 Kastamonu’da özellikle orman köylüsünün geçim kaynağı olan kestane sezonunun yaklaşması üzerine ormandan kestane toplamak isteyenlere sınırlama getirildi.
 

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne ücret yatırmayan orman köylüsü, ormanlık alandan kestane toplayamayacak.  

KESTANE TOPLAMAYA SINIRLAMA
Kastamonu’da özellikle sahil bölgesinde yetişen ve orman köylüsünün geçim kaynağı olan kestane toplamaya sınırlama getirildi. Cide, Doğanyurt, İnebolu, Abana, Bozkurt ve Çatalzeytin ilçeleri başta olmak üzere Kastamonu sınırları içerisinde kestane toplamak isteyen orman köylüsü, Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı işletmelere ücret ödemeden kestane toplayamayacak. 

"BU BEDELİ ÖDEYECEKSİNİZ"
İnebolu Kaymakamlığınca düzenlenen sera dağıtım programında bilgilendirmede bulunan İnebolu Orman İşletme Müdürü Azmi Şenel, kestane toplamanın yasaklandığı şeklinde bir durumun söz konusu olmadığını belirterek, “Kestane ile ilgili toplanmayacak diye herhangi bir şey yok, dedikodu ve söylentilere inanmayın. Sadece belirli bir kısımlarda ormanlık alanlarda rüsumat bedelini yatırarak kestane toplayabileceksiniz. Bu bedelde bahçenizdeki kestaneler için değil, ormanlık alandaki kestaneler için bu bedeli ödeyeceksiniz. Herhangi bir yasaklama yok. Siz yeter ki üretin biz her zaman varız” dedi. 

ZONGULDAK, BARTIN. KARABÜK, KASTAMONU'DA GEÇİM KAYNAĞI

Bülent Ecevit geleneğiyle yeni bir başkan: Tahsin Erdem! Bülent Ecevit geleneğiyle yeni bir başkan: Tahsin Erdem!

Kastamonu, Bartın, Karabük ve Zonguldak bölgesinde son yıllarda geçim kaynağı haline gelen kestanenin toplanmasına sınırlama getirilmesine anlam verilemedi.

Ekonomik sıkıntıda olan vatandaşa ek kaynak niteliğinde olan kestanenin vatandaşın ekonomisine önemli ölçüde katkı sağladığı belirtildi. 

Kastamonu'da başlayan sınırlamanın ve ücret ödemeyle kestane toplama uygulamasının Zonguldak, Bartın ve Karabük'te de geçerli olup olmayacağı merak ediliyor.