Dünya Doğayı Koruma Birliği tarafından nesli tükenme tehlikesi yaşayan porsuk, Ermek'in cep telefonu kamerasına yansıdı.

Beklenmedik Misafir Porsuk

41 yaşındaki Hüsnü Ermek, günlük hayatın stresinden uzaklaşmak için ormanlık alanda gezintiye çıktı. Ormanda dolaşırken yiyecek arayan porsuk ile karşılaşan Ermek, bu anları kayda alarak nadir bir doğa olayını belgeledi.

Zonguldak Devrek Orman (3)

Nesli Tehlikede Olan Porsuk

Dünya Doğayı Koruma Birliği tarafından kırmızı listeye alınan ve nesli tükenme tehlikesi yaşayan porsuk, ormanlık alanda rastlanan ender canlılardan biri olarak dikkat çekiyor. Ermek'in çektiği görüntüler, porsuğun nadir bir anı ve doğal yaşamın önemli bir parçası olduğunu gösteriyor.

Zonguldak Devrek Orman (1)

Doğa Severin Gözünden Anlatım

Ermek, yaşadığı deneyimi paylaşarak, "Ormanlara günlük hayatta yaşadığım stresi atmak için arkadaşlarımla gidiyorum. En son gittiğimde porsuğu fark ettim. Ormanda oturup dinleniyorduk. Önce sesini duydum. Harekete yöneldim. Hayvanın bana kadar geldiğini fark edince kayda almak istedim. Saldırgan olduğunu biliyordum ama sadece video çektim. Güzel anlar oldu." şeklinde konuştu.

Pazar’a gelen şok oldu! Pazar’a gelen şok oldu!

İHA

Zonguldak Haberleri