Ak Parti Zonguldak Belediye Başkan adayının bugün açıklanacağı beklenirken Zonguldak adayının açıklanacağı tarih son anda 15 Ocak’a çekildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Zonguldak için 3.anketi isterken her anketten Özcan Ulupınar’ın çıktığı iddia edilirken genel merkezin bu yüzden ikilemde kaldığı belirtiliyor. 
Partililer Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ile neden kazanamayacaklarını hazırladıkları bir raporu da Genel Merkeze getirdikleri öğrenildi.
Cumhuriyet Halk Partisi ön seçim ile adayını Tahsin Erdem olarak belirlerken Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın çıkan anket sonucunda Tahsin Erdem karşısında hiç şansı olmadığı belirtildi.


ÖMER SELİM ALAN PEKİ NEDEN ANKETLERDE DÜŞÜK ÇIKIYOR!  
Ak Parti Zonguldak’ta yaptırdığı anketlerde Ömer Selim Alan’ın anketlerde geride olduğu iddia edilirken bunun sebeplerini kısa bir özetle şöyle sıralayabiliriz.
Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın 31 Mart Yerel Seçimlerinde Zonguldak Belediye Başkanı seçildikten sonra vermiş olduğu sözleri tutmak yerine ego ve kibrine yenik düşerek ilk işi basın mensupları ile kavgaya tutuşmak oldu.  “Zonguldak’ta kendi medyamı kuracağım” diyen Ömer Selim Alan, Havuz medyasında yer almayı kabul etmeyen birçok gazeteciye adeta savaş açarak işe başladı. Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan kendisini eleştiren gazetecileri hedef alarak önce onları sarı basın kartlarını yırtmaya davet etti, sonra çalıştıkları kurumlara zabıta ekiplerini gönderdi. 


TEHDİT, DAYAK, HAKARET!
Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın basın mensuplarına karşı göstermiş olduğu baskı ile sindirme politikası Zonguldak Belediyesi’nde görevli olan işçilere ise zulüm ve şiddet olarak yansıdı. Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın şoför olarak işe aldığı Erkan Ören, Başkanlık katında bir memuru dövdükten sonra Orman Bölge Müdürlüğü’nde kadrolu işe aldırarak ödüllendirilmesi Zonguldak Belediyesi içinde yaşanan skandalların ilk perdesi olurken bu olaydan iki gün sonra Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın işe aldığı Koruma Müdürü Volkan Y., Ontemmuz mahallesinde oturduğu öğrenilen iki vatandaşı Belediye’de darp etti ve bu olayında üstü örtbas edildi.


ÇALIŞAN İŞÇİSİNE AİLESİ ÜZERİNDEN HAKARET!
Zonguldak Belediyesi’nde çalışan 3 çocuk babası Tansu Canbakış isimli bir işçi önce Belediye Başkanı Selim Alan tarafından “Seni karının yatağından alırım…” sözleri ile tehdit edildi. Daha sonra Özel Kalem Müdürü Buğra Özçelik tarafından kameraların olmadığı bir odada yumruk ve tekmelerle feci şekilde dövülerek Zonguldak Belediyesi’nin mafyavari yönetildiğine tüm Zonguldak şahit oldu! 


İŞE GELMEDEN MAAŞ ALANLAR TÜREDİ!
Tabi Zonguldak Belediyesi Özel Kalem Müdürü Buğra Özçelik’in de göreve gelişi hayalet müdür diye tabir edilen Zonguldak’a hayatında hiç adım atmamış Mehmet Sinan Erdoğan’ın hayali olarak görevden alınmasıyla başladı. Seçim kampanyasında “Milletin parasını çarçur ettirmem” diyen Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın, bir gün bile işe gelmeyen Mehmet Sinan Erdoğan’ı sözde Özel Kalem Müdürü yapıp aylarca maaş ödediği ortaya çıkmış, Alan Zonguldak Belediyesi’nin ben yaptım oldu mantığıyla yönetileceğinin ilk sinyalini verdi. 


MECLİS BAŞKANINA BÜYÜK HAKARET!
Ömer Selim Alan, Ankara bağlantılarının güçlü olduğu algısı ile halkı ve AK Parti teşkilatlarını sindirmeye çalışsa da TBMM Eski Başkanı Mehmet Ali Şahin’e yönelik “Esamesi okunmaz” sözlerinin altında kaldı.
“Mehmet Ali Şahin’in esamesi okunmaz, Cumhurbaşkanı ile görüşeceğim” sözlerinin ardından Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Karabük kamuoyundan gelen tepkiler üzerine “Ben başkanımıza demedim” diyerek geri dönüş yaptı.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Gönül Belediyeciliği” şiarı yerine makamına gelen vatandaşlara hakaret ederek kovan, koruma amirlerince Belediye kapısının önüne attıran, caddede elinde tespihle üstenci bir bakışla aşağı gören Selim Alan’ın Belediye Meclis toplantılarında da kullandığı dil tepkilere neden oldu.Kamuoyunun tepkileri karşısında “40 yaşından sonra yürüyüşümü mü değiştireyim” sözleri ile külhanbeyi tavrını meşrulaştırmaya çalışan Selim Alan, bir süre sonra döneminde işe aldığı işçileri toplayacak, “Yaptığım tüm paylaşımları paylaşacak, beni eleştiren gazeteci ve vatandaşlara cevabı anında yapıştıracaksınız. Ben size ekmek verdim, aş verdim” deme cüretini göstererek belediye işçilerine farklı bir muamele içerisine girdi.

Ortaokul öğrencilerinin TÜBİTAK proje başarısı... Ortaokul öğrencilerinin TÜBİTAK proje başarısı...


KADIN AVUKATA AZAR!
Fevkani Köprüsü altında bulunan 98 esnafın mağduriyetine çözüm arayan Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu’nun başkanlığında makamında yapılan bir toplantıya iştirak eden kadın Avukata “Sen paranı aldın, burada şov yapıyorsun” şeklindeki küçük düşürücü şiddet eğiliminde bulunan Selim Alan, bu humma’lı tavrını kendini ifade etmek için kadın basın mensupları ile çıktığı televizyon programlarında da göstermekten geri durmadı.


KENDİSİ HAKKINDA HABER YAPAN GAZETECİLERE HAKARET ETTİ! 
11 İli vuran deprem felaketinin yaşandığı kentlere VİP araçla gittiği için eleştirilen Selim Alan, ertesi sabah araç içinde konakladığını, depremzedeler için perişan olduğu acıtasyonu yaparak çektiği video ile basın mensubuna “Alçak, Şerefsiz, haysiyetsiz, hadsiz, iftiracı” sözleri ile gündeme gelmişti.
Fakat farkı bir gazeteci bu olaydan tam 5 gün sonra Selim Alan’ın VİP araçta konaklamak yerine Kayseri’e 5 yıldızlı bir otelde konaklığı gerçeğini kamuoyuna duyurmuş, Selim Alan’ın yalanlarını ve maskesini kısa sürede düşürdü.


KAMU MİLYONLARCA ZARARA UĞRATILDI!
“Hep birlikte Zonguldak’ı yönetmeye talibiz” diyen Selim Alan göreve geldikten sonra “biz” kelimesini lügatından çıkardı. “Gönül Belediyeciliğinden ben yaptım oldu belediyeciliğine” hızlı bir geçiş yapan Selim Alan Fevkani Köprüsü’nün yıkılmasında da kamunun milyonlarca zarara uğratılmasına neden oldu. Zonguldak’ı 5 koldan birbirine bağlayan ve endüstri mirası olarak anılan Fevkani Köprüsü’nü ise Zonguldak şehir merkezine yapılan bir heykel parası olan 3, 5 Milyon’a yıktıran Ömer Selim Alan burada da köprü altı esnafı ile ters düşmemek adına bir kurnazlık  ile yıkım kararını Çevre ve Şehircilik Bakanlığının aldığını belirtti.   Zonguldak’ın Merkezinde bulunan Kardemir Kömür Toplama merkezinin kaldırılması konusunda Zonguldak Belediyesi’nin resmi sosyal medya sayfalarından anket yaptıran Selim Alan, Zonguldak’ın endüstri mirası olarak anılan Fevkani Köprüsü’nün yıkımı konusunda kimseye sorma gereksinimi bile duymadı. 


KAPALI KAPILAR ARDINDAKİ GİZLİ İHALELER KAMU VİCDANINI ZEDELEDİ!
Fevkani Köprüsü’nün yıkımı için yapılan ihale ise kapalı kapılar ardında yapılarken bu ihalelerde de usulsüzlüklerle gündeme geldi. Basına açık süren ihalede dosyalar ihale komisyonu önüne gelince basın salondan çıkartıldı. Bu arada bir firmanın ihale dosyasında imza sirküsü olmadığı açıklandı. Şirket temsilcisi ‘benim tüm evraklarım tamamdı’ demesi ardından, belediye de bir memur, ‘evrakı dosyaya koymayı unuttum’ demesine rağmen, firma sahibi ihale dışı bırakıldı ve polis zoruyla salondan çıkartıldı. Yaşanılan bunca olay sonrası artan baskılar neticesinde bu olayda rafa kaldırıldı.
Olan kamu malına oldu, Olan yine Zonguldak halkının mille servetine oldu!


BECERİKSİZLİK DOĞAL AFETLERE BAĞLANDI!
Uzman ve bilirkişilerin Karadeniz’e kıyısı olan bir şehre ahşap doğramaların yer aldığı ‘Zonguldak Sahil Projesi’nin yanlış olduğu ve kullanılan malzemenin Karadeniz gibi hırçın bir denize sahip olan bir liman için uygun olmayacağı söylense de bildiğini okuyan Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan bu projenin yapılmasına izin vererek kamuyu milyonlarca zarara uğrattı. Bu zararı doğal afetlere fatura etti.

İFTİRA ATTTIRMAK İÇİN PARA TEKLİF ETTTİ!
Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Ak Parti içinde de çok tartışılan bir isim olmayı da başardı. Selim Alan’ın Zonguldak Belediye Başkanı olmasında büyük emeği olan dönemin İl Başkanı Zeki Tosun ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan’a kendi havuz medyası ile operasyon çeken Selim Alan, Mustafa Çağlayan’ı görevden aldırmayı başardı. Zonguldak Özel Halk Otobüsleri işletmeciliğini yapan Elmas Genel Müdürü Akın Kavi ile bir araya gelen Ömer Selim Alan Çağlayan’a iftira atılması konusunda Kavi’ye 1,5 Milyon TL teklif etmiş Kavi ise bu isteği geri çevirmesi neticesinde olay yerel ve ulusal basında geniş yer aldı.Teşkilat üyelerine kurduğu kumpas ve attığı iftiralar iki yıl sonra AK Parti eski Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Baş’ın 75 gün süren ifşaların ardından ortaya çıktı! Selim Alan ise bu ifşaların ardından “Derdi, sorunu olan Adliye’ye gitsin. Adliye orada, konuşmama kararı aldım” demekle yetindi. 


AK PARTİ BU KADAR SKANDALIN ARDINDAN ÖMER SELİM ALAN İLE DEVAM DİYECEK Mİ? 
Vatandaşına Belediye kapılarını kapatan. İhtiyaç sahiplerini makamından kovan, horlayan, hatta korumalarına attıran. Kendisini eleştiren gazetecileri siyasi gücüyle sindirmeye çalışan. Havuz medyası ile AK Parti teşkilat üyelerini görevden aldırmak için kirli kumpaslar kuran bir belediye başkanıyla AK Parti, Zonguldak’ta devam mı diyecek yoksa gönül belediyeciliğine geri dönmek şartıyla başka bir aday mı çıkaracak?