Ak Parti Gençlik Kolları, belediye çalışanları ve Kızılay gönüllülerinden oluşan bir grup, ellerinde özel olarak hazırlanan pankartlarla Alan'ı karşıladı.

Ancak, bu coşkulu atmosferin altında, son dönemde ortaya çıkan iddialar ve tartışmalar da var. Ömer Selim Alan Ak Parti Zonguldak eski Milletvekili Özcan Ulupınar’a karşı sanki bir seçim almışçasına bugün gövde gösterisi yapması Ak Parti içindeki dinamikleri dahada kızıştıracaktır. Özellikle Ak Parti ve MHP içindeki kırgınları daha çok Ömer Selim Alan’a karşı savaşmaya sürecektir.  

Ömer Selim Alan ve Selim Alan’ın bir dönem görevden aldırmak istediği, hatta bir dönem iftira atılması için bir gazeteciye 1.5 milyon teklif ettiği fakat bu günlerde Selim Alan’ın en büyük destekçisi Mustafa Çağlayan, futbolun içinden gelerek siyasetteki amigoluğu iyi kullanıyor gibi görünüyor. Ancak, bu seferki seçim atmosferinde, geçmiş dönemdeki görsel şovların etkili olup olmayacağı konusunda ciddi bir belirsizlik söz konusu.

Alan'ın son 5 yılına bakıldığında, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan’ı zamanında görevden almak için yaptıkları, vatandaş karşısında ki ego ve kibrinin gündemde olduğu, seçmenin ise bu son 5 yılına göre oy vereceği biliniyor. Özellikle, Fevkani Köprüsü üzerinden yapıldığı iddia edilen vurgun, Zonguldaklıların gündemini meşgul eden önemli bir sorun olarak karşımıza çıkıyor.

Murat Boz’dan ‘Aşk’ yorumu! Murat Boz’dan ‘Aşk’ yorumu!

Bu bağlamda, Mustafa Çağlayan'ın partisine olan bağlılığıyla 2019 yerel seçimlerindeki çalışmalarının bir benzeriyle işe başladığı görülüyor ancak, görsel şovların ne kadar etkili olacağı ve geçmişte yaşanan iddiaların seçmenin gözünde ne kadar ağırlık taşıyacağı hala belirsizliğini koruyor.

Ömer Selim Alan'ın adaylığı, coşkulu karşılama ile başlasa da, önünde duran soru işaretleriyle birlikte kamuoyunu da meşgul etmeye devam edecek gibi görünüyor. Seçim sürecinde, adayların vaatlerden ziyade geçmiş performansları ve iddialara yönelik net açıklamalarıyla seçmenin karşısına çıkması bekleniyor.