SINIF ANNESİ UYGULAMASI KALKIYOR

MEB, bu uygulamanın mevzuata aykırı olduğunu, velilerden aidat toplama, ders araç-gereci sağlama ve derslere müdahale gibi sorunlara yol açtığını belirtti. MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Zarife Seçer'in valiliklere gönderdiği yazıda, "Sınıf annesi" adı altında görevlendirilen velilerin öğrencilerin görüntülerini kaydetmelerinin de sakıncalı olduğu vurgulandı.

Yazıda, "Öğretmen dışındaki kişilerin eğitim ortamlarına müdahalesi eğitimin niteliğini bozduğu ve pedagojik ilkelere aykırı durumlar oluşturduğu için okullarda sınıf annesi ve benzeri adlar altında mevzuatta yer almayan uygulamalara izin verilmemesi, bu konuda okulların bilgilendirilmesi ve gerekli önlemlerin alınması hususunda gereğini rica ederim" denildi.

"SINIF ANNESİ SANKİ DÜNYANIN AĞASI"

Sınıf anneliği uygulaması, okulda birçok tartışmaya neden oluyordu. Bazı veliler, sınıf annelerinin öğretmenlerin yetkisine müdahale ettiğini, diğer velileri baskı altına aldığını ve öğrencileri rahatsız ettiğini düşünüyordu. Öte yandan, bazı veliler ve öğretmenler, sınıf annelerinin okuldaki işleri kolaylaştırdığını, öğrencilerle ilgilendiğini ve öğretmenlere destek olduğunu savunuyordu. Sınıf annelerinin Öğretmenler Günü'nde pahalı hediyeler almak için para toplaması, kendi çocuklarına özel ilgi beklemesi, veliler arasında gruplaşma yaratması da eleştirilere konu oluyordu. Son olarak, bir sınıf annesinin bir öğrenciyle tartıştığı video sosyal medyada yayılmıştı. Sınıf annesinin "Ben bu sınıfın sınıf annesiysem her şeyi bilmek zorundayım" dediği videoda, öğrencinin "Sınıf annesi sanki dünyanın ağası" diye karşılık vermesi büyük tepki çekmişti.

Bu uygulamanın kaldırılması geçtiğimiz günlerde bir öğrenci ile "sınıf annesi" arasında yaşanan "Sınıf annesi sanki dünyanın ağası" diyaloğunun ardından geldiği belirtildi.

Murat Sesli, 2029 açıkladı! Yeniden aday olacak Murat Sesli, 2029 açıkladı! Yeniden aday olacak

HABER MERKEZİ