DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin belediye başkan adaylarına destek vermek amacıyla Bartın'ı ziyaret etti. Bartın'a girişinde partililer tarafından coşkuyla karşılanan Babacan, Amasra'da partisinin seçim koordinasyon merkezinin açılış törenine katıldı.

Açılış töreninde Amasra Belediye Başkan adayı Ali Yıldırım'ı destekleyen açıklamalarda bulunan Babacan, Amasra'nın ekonomi tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Babacan, eski 1 milyon liralık banknotları cebinden çıkararak, 31 Aralık 2004 tarihinde enflasyonun sıfıra indirilmesi ve Türk Lirası'nda yapılan değişiklikle ilgili anılarını paylaştı.

Bartın'da aile trajedisi! Bartın'da aile trajedisi!

Babacan'ın ifadeleri şu şekilde oldu: "31 Aralık 2004’te enflasyonu sıfıra indirdiğimizde paradan 6 sıfır atmıştık. Hatta yanımda buraya getirdim. 31 Aralık 2004’e kadar en küçük banknotun 1 milyon lira olduğunu hatırlayalım. Ne yaptık? 31 Aralık gecesi 6 sıfırı attık ve 1 yeni lirayı ülkemizle tanıştırdık. İlk yeni Türk Lirasını da Amasra’da bir restoranda hesap öderken kullandık. Amasra’nın ekonomi tarihinde bu açıdan çok önemli bir yeri var. Paradan 6 sıfırın atıldığı ve ilk kullanıldığı yer Amasra."