Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi’nin Ahşap Atölyesi’nde, düşük maliyetlerle imal edilen ürünler usta ellerden özenle yapılarak kuruma büyük tasarruf sağlanıyor.

Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, gazeteci Orhan Akyüz’e Gençlik Merkezi’ndeki Ahşap Atölyesi’ni gezdirerek kendisinin yanı sıra çalışanlarla birlikte bilgilendirmelerde bulundu. 

O Kurum Bacasız Fabrika Gibi Üretim Yapıyor, Sağladığı Büyük Tasarrufla Parmak Isırtıyor (2)

TASARRUF GENELGESİ ÖNCESİNDEN TASARRUF SAĞLIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarruf sağlanması, bürokratik işlemlerin azaltılması ve kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanımına ilişkin "tasarruf tedbirleri" genelgesini 2021’in haziran ayında yayımlamasının öncesinden kurumunda tasarruf sağladığı öğrenilen Müdür Yüksel, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nden (ZBEÜ) öğrenciler ve bazı gençlerinde yer aldığı fabrika gibi çalışılan atölyede ahşaptan plaket ile dünyaca ünlü Devrek bastonunun yanı sıra  birçok çeşitli ürünler imal ediliyor.

MADENCİ FİGÜRLÜ AHŞAPTAN PLAKETLER GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Zonguldak Gençlik Merkezi Ahşap Atölyesi  gençlik lideri Yasin Tekin nezaretinde el becerilerini geliştirmek isteyen gönüllülerden Sedanur Karaöz ile ZBEÜ öğrencileri Yunus Emre Saka, Dilara Güngördü ve Gülsüm Ülker’in, hammaddeleri kayın, kavak kontrplak ve MDF’den ürettikleri birbirinden şık kaliteli ilginç ve yaratıcılıkları ön olana çıkan özel ahşap tasarımların tamamının yanı sıra aralarında ahşaptan yapılan madenci figürlü plaketler adeta göz kamaştırıyor. 

Üretimin ilk aşamasından montajına kadar geçen süreçte imal edilen ürünler gençler tarafından titizlikle yürütülüyor. Yetenekli gençlerin maharetli ellerinden çıkan ürünler, ihtiyaç duyulan alanlarda değerlendirildiği gibi halkın da hizmetine sunuluyor.

O Kurum Bacasız Fabrika Gibi Üretim Yapıyor, Sağladığı Büyük Tasarrufla Parmak Isırtıyor (6)

‘’İMALAT ÜSSÜ HALİNE GELDİK’’

Müdür Yüksel, gazeteci Orhan Akyüz’e yaptığı açıklamada, çok fonksiyonlu atölyelerinin teknik alt yapısını güçlendirerek gençlerin performansını yükselttiklerine işaret ederek, şöyle dedi:
‘’Türkiye’ye örnek olacak nitelikte değişik üretimlere imza atıyoruz. İhtiyacımız için gerekli birçok malzemeyi dışarıdan tedarik etmek yerine kendi bünyemizde üretiyoruz, bu anlamda da ciddi şekilde tasarruf elde etmiş oluyoruz. İmalat üssü haline geldik diyebilirim. Yüce devletimizin bize emanet ettiği kurumumuzun bütçesini her zaman her daim sonsuza dek verimli kullanıp kaynaklarımızı artırıyoruz.’’

O Kurum Bacasız Fabrika Gibi Üretim Yapıyor, Sağladığı Büyük Tasarrufla Parmak Isırtıyor (1)

‘’CUMHURBAŞKANIMIZIN ‘TASARRUF TEDBİRLERİ’ GENELGESİ, BİZLERDE İLHAM KAYNAĞI OLUŞTURMUŞTUR’’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarruf sağlanması, bürokratik işlemlerin azaltılması ve kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanımına ilişkin ‘tasarruf tedbirleri’ genelgesi yayımladığını anımsatan Yüksel, ‘’Saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın genelgesi yayımlanmadan önce de biz tasarruf tedbirlerini harfiyen uyguluyorduk. Cumhurbaşkanımızın genelgesi bizlerde ‘ilham kaynağı’ oluşturdu. Milletimizin bizlere emanet ettiği kurumumuz başımızın taçıdır, tüm mesaimizi dün olduğu gibi her daim marka kurumumuza layık olmak için harcamaya devam edeceğiz’’ şeklinde konuştu.

İbrahim Yıldız, 11 yıldır hastalıklarla boğuşan kızı için destek istedi! İbrahim Yıldız, 11 yıldır hastalıklarla boğuşan kızı için destek istedi!

O Kurum Bacasız Fabrika Gibi Üretim Yapıyor, Sağladığı Büyük Tasarrufla Parmak Isırtıyor (4)

HABER: ORHAN AKYÜZ
FOTOĞRAFLAR: GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ