New York'taki Türkevi’ne düzenlenen saldırının zanlısı ABD'nin New York Polis Teşkilatı tarafından düzenlenen operasyon sonucunda yakalandı.

New York'ta Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği ile New York Başkonsolosluğunun bulunduğu Türkevi'ne 22 Mayıs 2023 tarihinde yerel saat ile 03.14'te saldıran R.A'ya ilişkin soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.

ABD YETKİLİLERİNE ÇAĞRIDA BULUNDU!

Ürünlerde Fahiş Fiyat Artışına Son! Yeni dönem başlıyor... Ürünlerde Fahiş Fiyat Artışına Son! Yeni dönem başlıyor...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "(ABD yetkilileri) Türkevi orada size bir emanettir. Türkevi'nin camlarını levye ile kıran bu teröristi bulmanız gerekiyor." demişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise ABD'den, New York'taki Türkevi'ne yönelik saldırının faillerini kısa sürede tespit etmesini ve Türkiye'nin diplomatik temsilciliklerine gerekli korumayı sağlamasını istemişti.

SALDIRGAN TÜRKEVİ'NİN CAMLARINA VE KAPILARINA ZARAR VERMİŞTİ

Türkiye'nin New York Başkonsolosu Reyhan Özgür, olayın yerel saatle 03.14'te gerçekleştiğini, kimliği bilinmeyen bir kişinin Türkevi'nin 46. Sokak'ta bulunan cephesine yaklaşarak elinde bulunan demir levyeyle konsolosluk giriş kapılarına ve camlarına zarar verdiğini söylemişti.

Özgür, "Olay anında New York Polis Teşkilatına anında haber verilmiş ve polis ekibinin, olay mahalline gelmesi sağlanmıştır. Kimliği belirsiz fail, saldırıda kullandığı demir levyeyi arkasında bırakarak uzaklaşmıştır. Failin belirlenerek yakalanmasının beklendiğini yerel makamlara aktardık." dedi.

GÜVENLİK SAĞLANMAMIŞ

Özgür, "Türkevi binası, yeni hizmete girdikten sonra binanın güvenliğine yönelik tehditler konusunda New York Polis Teşkilatından sürekli bir güvenlik kulübesi tahsis edilmesi talebinde bulunmuştuk. Talebimize bugüne kadar olumlu yanıt verilmemişti. Bugün gerçekleşen olay, söz konusu güvenlik endişelerimizin ne kadar haklı ve geçerli olduğunu ortaya koymuştur." dedi.