Adıyaman, haberde yer alan iddiaları "müptezel" olarak nitelendirerek şu ifadelerle karşı çıktı:

"Neyin nesi, kimlerin sesi olduğu belli olmayan bir müptezel eline verilen metni okumadan araştırmadan roman yazarlığına soyunmuş. Bozuk Türkçesi ve muhtemelen kısa bir zaman önce kafasına yediği yumrukların da etkisi ile gece rüyasında gördüklerini sabahleyin sütunlarına taşımış."

Başkan Adıyaman, eleştirilen kişinin bilgi eksikliğine vurgu yaparak, bu tür iddiaların haber diline zarar verdiğini belirtti.

15 YILLIK KARDEŞLİK! 

Başkan Adıyaman, iddialara konu olan CHP Muslu Belediye Başkan adayı Fırat Kabadayı ile 15 yıllık bir birlikteliklerinin olduğunu vurguladı. Adıyaman, "15 yıllık görev sürem içerisinde imza attığımız her projede Fırat kardeşim hep yanımdaydı. Bugüne kadar Muslu gibi küçük bir beldede hayata geçirdiğimiz mega projeler ortadadır." şeklinde konuştu.

Başkan, Muslu halkının bu işbirliğini ve hizmetleri takdir ettiğini belirterek, Fırat Kabadayı'nın kendisinden devraldığı bayrağı daha da yükseklere taşıyabilecek niteliklere sahip olduğunu ifade etti.

ADIYAMAN'DAN HABERCİLİK İLKELERİ ÜZERİNE ÇAĞRI

Başkan Adıyaman, haberdeki yanlış bilgilerle ilgili olarak, "Ama daha eleştirdiği kişinin ismini ve soy ismini bile bilmiyor. Tanımadığı bilmediği bir kişi hakkında da doğru olmayan bin türlü tezviratlar üretiyor." diyerek, habercilik etiği ve doğruluk ilkelerine vurgu yaptı.

Adıyaman, haberde geçen iftira ve yalanlar karşısında duyduğu üzüntüyü ifade ederken, okuyuculara da bilgiye ulaşmadan önce doğruluğunu kontrol etme çağrısı yaptı.

İHA

Zonguldak'ın hastalığını açıklayıp Milletvekili ve belediye başkanlarına çağrıda bulundu! Zonguldak'ın hastalığını açıklayıp Milletvekili ve belediye başkanlarına çağrıda bulundu!

Zonguldak Haberleri