Takdir veya teşekkür belgesini getirine 10 bin 200 TL hediye verilecek. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini kapsayan ödül için detaylar belli oldu.

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) 2023-2024 eğitim öğretim yılına ait çalışma takvimine göre sömestr tatili başladı. Milyonlarca öğrenci ara tatilin keyfini yaşarken 5 Şubat'ta ilk ders zili çalmış olacak. 8-12 Nisan 2024'te ise ikinci ara tatil olacak. 11 Eylül 2023'de başlayan eğitim öğretim dönemi, 14 Haziran 2024'te sona erecek.
Gelen son dakika bilgisi ise öğrencileri sevinçten havaya uçurdu. Taktir ve teşekkürünü getirene 10 bin TL verilecek. 

KARNENİ GETİR ÖDÜLÜNÜ KAP 
2023-2024 eğitim öğretim yılının birinci döneminin sonuna gelinirken, öğrenciler takdir ve teşekkür belgesi ihtimallerini hesaplamaya başladı. Devlet okullarında eğitim gören ve takdir-teşekkür belgesi alan öğrencilere yönelik Başarı Teşvik Programı kapsamında destek ödemesi yapılacak.

10 BİN 200 TL VERİLECEK 
Başarı Teşvik Programı ile sınıflarında dereceye giren ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine asgari ücretin yüzde 60'ı kadar yani 10 bin 200 TL karne parası verilecek.

Uzman İslam Memiş Uyarıyor! Altın Fiyatlarındaki Düşüşler Alım Fırsatı mı? Uzman İslam Memiş Uyarıyor! Altın Fiyatlarındaki Düşüşler Alım Fırsatı mı?

4 yıllık örgün eğitim yapan yükseköğretim kurumlarını kazanan öğrencilereaylık 100 TL destek ödemesi yapılacak. YÖK'ün belirlediği dünyadaki ilk 500 üniversiteye girme hakkı kazanan öğrencilere başarı desteği verilecek. Sosyal yardım alan hanelerdeki meslek lisesi mezunu öğrencileri ile lise sonrası meslek edindirme kurslarına giderek iş hayatına atılan gençlere de net asgari ücrete orantılı destek ödemesi yapılacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TARAFINDAN AÇIKLANMIŞTI 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce yaptığı açıklamada, 2023 yılı eğitim öğretim dönemi ile ilgili Başarı Teşvik Programı'nı açıklamıştı. Erdoğan yaptığı açıklamada, "Devlet okullarında okuyan ve dereceye giren ilk ve orta öğretim öğrencilerine asgari ücretin yüzde 60 orana varan tutarda destek vereceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yükseköğrenim öğrencilerimizin kredi burs miktarını lisans öğrencilerinde 850 liradan 1250 liraya, yüksek lisans için 2 bin 500 liraya. Doktora öğrencileri için 2550 liradan 3 bin 750 liraya çıkartıyoruz" demişti.

KARNE PARASI BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIYOR?
Her sene iki defa verilecek olan başarı teşvik paketinde ilk dönem sonunda ve yaz tatilinde ödemeler yapılacak. Başvurular ise bulunulan ilin sosyal yardımlaşma ve dayanışma dernekleri üzerinden yapılacak. Fakat bu yıl konuya ilişkin herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.