Kadın çalışanlar, çocuklarını baz alarak prim kazanma avantajına sahiptir. Üç çocuğa kadar yapılan borçlanma ile 2160 gün eklenerek emeklilik süresi kısaltılabilir. Ancak, çocukların sigortadan önce doğmuş olması şartı bulunmaktadır.

ASKERLİK SÜRESİ İLE EMEKLİLİK YILI ÜSTÜNE ÇEKME

Erkek çalışanlar, askerlik sürelerini emeklilik hakkında avantajlı bir şekilde kullanabilir. Sigortalı olmadan önceki askerlik süreleri, sigorta giriş tarihini öne çekebilir ve erken emeklilik imkanı sağlayabilir.

ON YIL PRİM İMKANI İLE ERKEN EMEKLİLİK

Sağlık Bakanlığı 36 Bin personel alımı ne zaman? Başvurular başladı mı? Sağlık Bakanlığı 36 Bin personel alımı ne zaman? Başvurular başladı mı?

Kısmi emeklilik imkanı ile 15 yılda 3600 günlük prim şartını sağlayanlar erken emeklilik hakkına sahip olabilir. Bu yöntemden yararlanmak isteyenler için kadınlarda yaş sınırı 58, erkeklerde ise 60 olarak belirlenmiştir. 9 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olanlar bu fırsattan yararlanabilir.

MALULEN EMEKLİLİK HAKKI

İş yapabilme gücünü en az %60 kaybedenler, sağlık raporu alarak malûlen emekli olabilir. Minimum 1800 günlük prim şartının sağlanması gereklidir. Bu durumda yaş kısıtlaması bulunmamaktadır.

HABER MERKEZİ