Tüm öğrencileri ilgilendiriyor! MEB'den devamsızlıkla ilgili yeni karar!

Yeni stratejik çerçevede, ilkokuldan liseye kadar eğitimin her kademesinde devamsızlık oranlarını düşürmeye yönelik çalışmalar yürütülecek.

MEB, devamsızlık sorununu mercek altına alarak, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrenciler için devamsızlık oranlarını belirgin şekilde düşürmeyi planlıyor. Özellikle 20 gün ve üzeri devamsızlık yapan öğrencilerin oranını önümüzdeki dört yıl içinde ilkokulda %11,61'den %7'ye, ortaokulda %14,76'dan %10'a indirilmesi ön görülüyor. MEB ayrıca, Anadolu liseleri, fen liseleri ve sosyal bilimler liselerindeki devamsızlık oranlarını da da %27'den %24,5'e düşürmeyi planlıyor.

Emekli öğretmen çocukluk hayalini gerçekleştirdi... Emekli öğretmen çocukluk hayalini gerçekleştirdi...

Devamsızlığın Nedenleri

Planda, devamsızlığın temel nedenlerini maddi imkansızlıklar, eğitim maliyetlerindeki öngörülemeyen artışlar ve eğitim öğretim ortamlarının öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını yeterince karşılayamaması olarak saptandı. Bakanlık tarafından, bu sorunların üstesinden gelmek için rehberlik sistemlerinin güçlendirilmesi ve temel eğitimde sınav baskısını azaltacak bir geçiş sistemine ihtiyaç duyulduğunun üzerinde durdu.