İnceleme sonrası açıklamalarda bulunan Milletvekili Avcı, Eylül ayı ortalarına kadar tamamlanması planlanan çalışmaların devam ettiğini belirtti.

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Milletvekili Avcı tarafından takip edilen Zonguldak merkezindeki dere ıslahı çalışmaları üç aşamada devam ediyor. Gazipaşa Caddesi'ni Acılık'a bağlayan yaya köprüsü ile Uzunmehmet Caddesi'ni İstanbul-Ankara çevre yoluna bağlayan karayolu köprüsü arasındaki 200 metrelik alanda cam teras korkuluk çalışmaları hızla ilerliyor. Bu çalışmaların, vatandaşlara görsel açıdan güzel bir seyir imkanı sunacağı belirtiliyor.

72 eser yer alıyor! Halkın beğenisine sunuldu 72 eser yer alıyor! Halkın beğenisine sunuldu

Whatsapp Image 2024 04 23 At 14.29.16

Çalışmaların Uzunmehmet Caddesi yönünde devam ettiğini aktaran Avcı, karşı yönde yapılacak işler için yüklenici firmaya operasyon rahatlığı sağlanarak Eylül ayı ortalarına kadar tamamlanmasının beklendiğini ifade etti. Ayrıca, Ankara Köprüsü olarak bilinen köprünün dere tarafında yapılan yaya köprüsünün yüzde 90'lık bölümünün tamamlandığı bilgisini verdi.

Avcı, çalışmaların Zonguldak'a hayırlı olmasını dilerken, vatandaşlara daha güvenli ve estetik bir çevre sunmayı hedeflediklerini vurguladı.

Aybüke Ünal

Zonguldak Haberleri