Vali Nurtaç Arslan'ın çocukları selamlamasıyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Günün önemine vurgu yapan konuşmaların ardından şiirlerin seslendirildiği etkinlikte, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Ancak program sırasında beklenmedik bir olay yaşandı. Gösterilerin gerçekleştirileceği alana gelen bir köpek, alanda uzanarak gösterilere katıldı. Bu durum üzerine zabıta ve görevliler harekete geçerek köpeği alandan uzaklaştırmak için çaba sarf etti. Uzun bir uğraşın ardından köpek alandan çıkarıldı ve kutlamalar devam etti.

A W188718 03

Davetsiz misafirin çıkarılmasının ardından ise çocukların gösterilerine odaklanıldı. Ankara Seymenleri kıyafetleriyle sahne alan Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri, Ankara oyun havalarıyla katılımcıları coştururken, Borsa İstanbul Ortaokulu öğrencilerinden oluşan orkestra da darbuka şovuyla izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.

Kutlamalara Bartın Valisi Nurtaç Arslan, Bartın Belediye Başkanı Muhammed Rıza Yalçınkaya, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun'un yanı sıra polis ve kurum müdürleri, askeri ve sivil erkanın yanı sıra çok sayıda çocuk ve vatandaş da katıldı.

Zonguldak, Bartın, Karabük illerinin Türkiye ekonomisindeki yeri belli oldu! Zonguldak, Bartın, Karabük illerinin Türkiye ekonomisindeki yeri belli oldu!

A W188718 01

İHA

Bartın Haberleri