Bartınlı şoförün sürdüğü tırdan milyonluk altın ve lüks eşyalar çıktı! Bartınlı şoförün sürdüğü tırdan milyonluk altın ve lüks eşyalar çıktı!

Son yapılan kazıda ortaya çıkan Roma dönemine ait altın takılar, bölgenin zengin tarihine ve kültürüne ışık tutarak arkeologlar ve tarih meraklıları için önemli bir keşif olarak kaydedildi.

Amasra'da kaymakamlık lojmanı inşaatı sırasında gerçekleştirilen sondaj kazıları, bölgenin tarihine dair önemli arkeolojik buluntulara ev sahipliği yaptı. Amasra Müze Müdürlüğü tarafından öncülük edilen çalışmalarda, Fatih Mahallesi'nde yer alan sit alanında yapılan sondaj kazılarında 4 adet mezar gün yüzüne çıkarıldı.

Sondaj kazılarının derinleştirilmesi sonucunda, yaklaşık 3 metre derinlikte ortaya çıkan kerpiçler, arkeologları büyük bir heyecanla karşıladı. 4 adet mezarın gün yüzüne çıkmasıyla birlikte, Roma dönemine ait altın küpeler, yüzükler, gözyaşı şişeleri ve kandiller gibi önemli eserler bulundu. Bu tarihi eserler, Amasra Müze Müdürlüğü tarafından özenle korunarak muhafaza altına alındı.