İç Anadolu, Akdeniz, Doğu Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sağanak yağışlar, Doğu Anadolu'da ise karla karışık yağmur etkili olacak. İşte, 22 Şubat Perşembe gününe dair detaylı hava durumu raporu:

AKDENİZ VE İÇ ANADOLU'DA YAĞMURLU HAVA 

Akdeniz, İç Anadolu bölgelerinde sağanak yağışlar öğle saatlerinden itibaren etkili olacak. Yağışın genellikle yağmur ve sağanak halinde gerçekleşmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacak.

Kilimli’de uyuşturucu operasyonu! Kilimli’de uyuşturucu operasyonu!

DOĞU KARADENİZ VE DOĞU ANADOLU'DA KARLA KARIŞIK YAĞMUR

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kar yağışı etkili olacak. Bu bölgelerde çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerekiyor. 

Meteoroloji, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusundaki eğimli yamaçlarda çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerektiğini belirtiyor. Doğu Anadolu'da sabah saatlerinde yer yer pus ve sis olacağı, doğu kesimlerde ise yer yer buzlanma ve don olayı yaşanabileceği uyarısı yapılıyor.

BATI KARADENİZ'E UYARI

Bu akşam saatlerinde Karabük, Bartın, Kastamonu ve Sinop çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Ayrıca, gece saatlerinde Kastamonu çevresinde karla karışık yağmur görülebilir.

BÖLGESEL HAVA DURUMU DETAYLARI:

  • Marmara Bölgesi:

    İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.
  • Ege Bölgesi:

    İzmir, Manisa, Aydın, Denizli: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra yer yer yağmur ve sağanak yağışlı.
  • İç Anadolu Bölgesi:

    Ankara, Konya, Nevşehir, Aksaray: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yer yer yağmur ve sağanak yağışlı.
  • Akdeniz Bölgesi:

    Antalya, Mersin, Adana, Hatay: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yer yer yağmur ve sağanak yağışlı.
  • Karadeniz Bölgesi:

    Zonguldak, Samsun, Trabzon, Rize: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.
  • Doğu Anadolu Bölgesi:

    Erzurum, Kars, Ağrı, Van: Öğle saatlerinden sonra aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı.
  • Güneydoğu Anadolu Bölgesi:

    Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Mardin: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı, genellikle mevsim normalleri civarında seyredeceği belirtiliyor. Rüzgar genellikle güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek. İç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis, doğu kesimlerde ise buzlanma ve don olayı yaşanabileceği ifade ediliyor. Halkın dikkatli olması, meteorolojik uyarılara hassasiyet göstermesi önem taşıyor.

Aybüke Ünal

Zonguldak Haberleri