Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz bölgesi için uyarılarda bulundu. Zonguldak'ta sarı kodlu uyarı verilirken, yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlarla birlikte ani sel ve su baskınları riskine dikkat çekildi.

A W169931 01

ZONGULDAK, BARTIN, DÜZCE, KASTAMONU VE SAKARYA İÇİN UYARI

Yapılan açıklamada, "Bugün (25.03.2024 Pazartesi) öğle saatlerinden itibaren Bartın, Zonguldak, Düzce ve Sakarya çevreleri ile Kastamonu'nun batı kesimlerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ile ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Kozlu'da silahla tehdit ve işyeri kurşunlama olayına karışan şahıs yakalandı... Kozlu'da silahla tehdit ve işyeri kurşunlama olayına karışan şahıs yakalandı...

AFET RİSKİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Zonguldak için yapılan özel uyarıda ise, "Yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ile ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadelerine yer verildi.

Halkın bu olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olması ve gerekli tedbirleri alması önemle vurgulandı.

İHA

Zonguldak Haberleri