Türkiye'nin farklı bölgelerinde hava durumu, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan günlük tahminlere göre şekilleniyor. İşte, ülkenin farklı kesimlerinde beklenen hava durumu ve meteorolojik olaylara dair detaylar:

Marmara Bölgesi

Marmara Bölgesi'nde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde puslu ve yer yer sisli olacak. Şu an için sıcaklıklar mevsim normalleri civarında seyredecek.

-EDİRNE °C, 7°C Parçalı yer yer çok bulutlu

-İSTANBUL °C, 8°C Parçalı yer yer çok bulutlu

-KOCAELİ °C, 10°C Parçalı yer yer çok bulutlu

-TEKİRDAĞ °C, 7°C Parçalı yer yer çok bulutlu

Ege Bölgesi

Ege Bölgesi'nde parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak. Ancak iç kesimlerde sabah ve gece saatlerinde puslu, yer yer sisli olabilecek. Sıcaklık değerleri mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Akdeniz Bölgesi

Akdeniz Bölgesi'nde parçalı ve az bulutlu bir hava öngörülüyor. İç kesimlerde sabah ve gece saatlerinde puslu ve yer yer sisli olabilir. Sıcaklık değerleri genel olarak mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.

İç Anadolu Bölgesi

İç Anadolu Bölgesi'nde parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis olacak. Sıcaklıklar mevsim normalleri civarında seyredecek.

Karadeniz Bölgesi

Batı Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak. İç kesimlerde sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis görülebilir.

-BOLU °C, 6°C Parçalı ve az bulutlu

-KASTAMONU °C, 4°C Parçalı ve az bulutlu

-SİNOP °C, 10°C Parçalı ve az bulutlu

-ZONGULDAK °C, 9°C Parçalı ve az bulutlu

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Giresun ve Trabzon'un kıyı kesimlerinde yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı görülecek.

-RİZE °C, 7°C Parçalı ve çok bulutlu

-SAMSUN °C, 10°C Parçalı, yer yer çok bulutlu

-TOKAT °C, 4°C Parçalı, yer yer çok bulutlu

-TRABZON °C, 8°C Parçalı ve çok bulutlu

Doğu Anadolu Bölgesi

Doğu Anadolu Bölgesi'nde parçalı ve çok bulutlu bir hava öngörülüyor. Bölgenin güneydoğusu ile Erzurum, Kars, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Şırnak ve Siirt'in doğusu, Van'ın güneyi ile Hakkari ve Bitlis çevrelerinde yoğun kar şeklinde yağışlar görülecek.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde parçalı ve çok bulutlu bir hava öngörülüyor. Bölgenin doğusunda yağışlı geçişler yaşanacak. Siirt'in doğu çevreleri, Van'ın güneyi, Hakkari ve Bitlis çevrelerinde yoğun kar şeklinde yağışlar bekleniyor.

Meteorolojik Uyarılar 

Yoğun Kar Yağışı Uyarısı:

Şırnak ve Siirt'in doğusu, Van'ın güneyi ile Hakkari ve Bitlis çevrelerinde yoğun kar yağışı bekleniyor. Ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Dikkat orada sular kesilecek! Dikkat orada sular kesilecek!

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı:

Marmara'nın güneyi ve Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden zaman zaman kuvvetli rüzgarlar (40-60 km/saat) esecek. Dışarıda olanlara karşı dikkatli olunmalı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşları olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaları, gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarıyor. Hava durumu tahminleri, günlük olarak güncelleniyor ve değişikliklere karşı takip edilmesi öneriliyor.

Aybüke Ünal