Bu sınavlar, öğrencilerin cevaplarını kendi cümleleriyle yazacakları açık uçlu ve kısa cevaplı soruları içerecek.

Yeni Bir Değerlendirme Süreci

Sınavların değerlendirme süreci, 6. sınıf Türkçe dersi için bağımsız iki puanlayıcı tarafından yapılacak. Diğer derslerde ise okul müdürlüklerinin kararı doğrultusunda zümreler, ilgili dersin öğretmenleri ya da komşu okul zümre öğretmenleri değerlendirme işlemlerini üstlenecek. MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül, bu yöntemin sınav değerlendirme süreçlerine esneklik ve öğretmenlerin katılımını sağlama amacını taşıdığını belirtti.

Ortak Sınav Tarihleri ve Konular

Genel Müdür Bülbül, 26 Mart 2024 Salı günü 6. sınıf Türkçe ile 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı, 27 Mart 2024 Çarşamba günü ise 6. sınıf matematik ile 9. sınıf matematik derslerinden ülke genelinde ortak sınav yapılacağını duyurdu.

Öğretmenlere Yönelik Eğitim

Ülke geneli ikinci dönem ortak sınavlarında öğrencilerin performansını değerlendirmek için kullanılacak olan yöntemlerde, ilk dönemden farklı olarak açık uçlu ve kısa cevaplı sorulara daha fazla ağırlık verilecek. Genel Müdür Bülbül, özellikle 6. sınıf Türkçe dersinde çoktan seçmeli soruların yanı sıra bu tür soruların kullanılacağını belirtti. Ayrıca, sınavların değerlendirme süreçlerinde görev alacak öğretmenlere puanlama eğitimleri verilecek ve öğrenci cevapları bağımsız iki puanlayıcı tarafından değerlendirilecek. Eğer bir öğrenci cevabının değerlendirmesinde tutarsızlık olursa, üst puanlayıcı tarafından nihai bir karar verilecek.

Milyonlarca kiracıya müjde! Beklenen oldu Milyonlarca kiracıya müjde! Beklenen oldu

Bu yeni değerlendirme süreciyle MEB, öğrenci performansını daha objektif bir şekilde ölçmeyi ve eğitimde standardizasyonu artırmayı hedefliyor.

İbrahim Yıldız

Gündem Haberleri