ZONGULDAK YÖRESEL ÜRÜNLERİ TRT'DE YAYINLANACAK

Kaybolmaya başlayan Zonguldak Yöresel Ürünlerinin üretilmesi, tanıtılması ve yaşatılması için çalışmalar yapan Aynur Abla'da "manda yoğurdu", peyniri, sucuğu, kavurması ile ilgili çekimler yapıldı.

Kızlarımız birinci, erkeklerimiz ikinci... Kızlarımız birinci, erkeklerimiz ikinci...

Manda yoğurdu için TRT Aynur Abla'da!-1

Aynur Çakar "Yaptıgımız çalısmalar ile Türkiye'de sadece kömür ile özdeşleşen Zonguldak'ın kültürel miraslarını ulusal ve uluslararası alanda da var olduğunu perçinledik.  Artık sektör haline geldi. Sürdürebilirliğini sağladık. Ekonomik olduğu için de başta kadınlarımız olmak üzere üretilir ve  bulunabilir hale geldiği için mutluyuz.  Kültürel, sosyal ve ekonomik olarak yeniden dolaşıma girmesini sağladık. Yapmakta olduğumuz ekolojik, Tarım ve Turizm projelerimiz ile de Zonguldak'ın ve Çaycuma'nın  farkındalığını daha da ileri taşımaya calışıyoruz" şeklinde konuştu. 

Manda yoğurdu için TRT Aynur Abla'da! (2)

TRT Haber Yakın Rotalar ekibi sunucusu Deniz İyidoğan ve teknik ekip meşhur Çaycuma manda yoğurdu, manda ürünlerı ilgili çekimler yaptılar. TRT ekibi "muhteşem ürünleriniz var ve  gelecek ay yayınlayacağız" şeklinde konuştular. Aynur Abla TRT Haber Yakın Rotalar ekibine Zonguldak'ın yöresel ürünlerinin tanıtımına destekleri için teşekkür etti. 

Manda yoğurdu için TRT Aynur Abla'da! (3)